ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Στα μπλε η κεντρική γέφυρα Τρικάλων με τον ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη


Τη σημασία των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για τις τοπικές κοινωνίες, ανέδειξε ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου. Με αφορμή τη φωταγώγηση της κεντρικής γέφυρας Τρικάλων στα μπλε χρώματα του ΟΗΕ, το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου 2020, με την πρόεδρο του Δικτύου SDG 17 Greece, κ. Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, ο κ. Παπαστεργίου έδωσε έμφαση στην υλοποίηση των δράσεων που οι στόχοι προωθούν. «Η υγεία, η ευημερία, οι υποδομές, η ασφάλεια των πολιτών, το περιβάλλον, η συνεργασία, αποτελούν στοιχεία δράσης για τις πόλεις μας» τόνισε ο κ. Παπαστεργίου. Και σημείωσε ότι η προσπάθεια αφορά στη γενικότερη αλλαγή των δεδομένων, για σύγχρονους Δήμους, για Δήμους που βρίσκονται δίπλα στους πολίτες σε κάθε περίπτωση, βελτιώνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες, με καινοτόμες δράσεις.
Η φωταγώγηση της γέφυρας έγινε στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 75 χρόνων από την ίδρυση του ΟΗΕ, με βάση την πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Φωτίζουμε την Ευρώπη με το Μπλε των Ηνωμένων Εθνών». Τη δράση συντόνισε στην Ελλάδα το Δίκτυο SDG 17 Greece ως ο επίσημος φορέας για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στην πατρίδα μας, κατόπιν πρόσκλησης του Γραφείου Επικοινωνίας του ΟΗΕ για την Ελλάδα και την Κύπρο.


 Η κ. Πατούλη σημείωσε: Η χώρα μας μέσα από το SDG 17 Greece ανήκει πλέον στην τιμητική ομάδα των ευρωπαϊκών κρατών που μετουσιώνουν τους παγκόσμιους στόχους του ΟΗΕ προς όφελος των Ελλήνων πολιτών. 

[ads-post] 

Ο δε Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, τόνισε πως η συγκεκριμένη δράση ανταποκρίνεται με «απόλυτο σεβασμό στις αρχές του ΟΗΕ, στις αρχές δικαίου και ειρηνικής επίλυσης των διαφορών. 

Η δράση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ παρέστη και ο Πρεσβευτής του Δικτύου SDG 17 Greece Νίκος Παπαδάκης.



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια