ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Συνάντηση στην Exalco Α.Ε. για το έργο ΠΡΟΒΛΕΠΩ


Στα πλαίσια του έργου ΠΡΟΒΛΕΠΩ υλοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση των εταίρων στα μέσα του Οκτώβρη, στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Exalco Α.Ε (Κουλούρι), όπου θα πραγματοποιηθεί η πιλοτική εφαρμογή του συστήματος (εφαρμογή των έξυπνων φορητών συσκευών για τη συνεχή παρακολούθηση της υγείας των εργαζομένων).

Το έργο ΠΡΟΒΛΕΠΩ επικεντρώνεται στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας IoT φορητών αισθητήρων, μαζί με στοιχεία μηχανικής μάθησης στο σύννεφο (Machine Learning), για την πρόβλεψη και ανίχνευση οξέων ιατρικών συμβάντων, καθώς και αγχωτικών συνθηκών στον χώρο εργασίας. 

Στόχος της συνάντησης ήταν να γνωρίσουν οι εταίροι του έργου τις εγκαταστάσεις της εταιρείας και να πραγματοποιήσουν διαγνωστικό έλεγχο. Οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στους χώρους του εργοστασίου, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για την ροή εργασιών από το αρχικό μέχρι το τελικό στάδιο καθώς αποτελεί βασικό παράγοντα για την άντληση δεδομένων και την εξαγωγή των αποτελεσμάτων. 

Στη συνάντηση παρευρίσκονταν εκπρόσωποι των φορέων - εταίρων του έργου από την Exalco Α.Ε. Βιομηχανία Αλουμινίου, την SenseWorks, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, το Τμήμα Πληροφορικής του Ιόνιου Πανεπιστημίου και τον Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ).

[ads-post] 

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του B΄ κύκλου της Δράσης «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ», που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑΝΕΚ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020. 



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια