ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Έρχονται οι πρώτοι 13 ιδιώτες γιατροί στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας

Με δεδομένες τις μεγάλες ανάγκες που έχουν τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας – το ΠΓΝΛ και το ΓΝΛ – εξαιτίας της πίεσης που υφίστανται από την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊου στην περιοχή, πλέον προχωρούν οι διαδικασίες για την πρώτη ενίσχυσή τους με ιδιώτες γιατρούς.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ήδη ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας έχει αποστείλει στην 5η ΥΠΕ κατάλογο με 13 γιατρούς, 3 παθολόγους και 10 διαφόρων ειδικοτήτων.

Μετά την ψήφιση της τροπολογίας, σήμερα στη Βουλή, πλέον ρυθμίζονται οι διαδικασίες που έχουν να κάνουν με την απασχόληση ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ.

Μετά και από αυτήν την εξέλιξη αναμένεται οι 13 γιατροί να κληθούν άμεσα από την 5η ΥΠΕ ώστε να υπογράψουν τη σχετική σύμβαση και στη συνέχεια – με βάση και τις ανάγκες που υπάρχουν – να κατανεμηθούν σε Πανεπιστημιακό και Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σημειώνεται ότι αυτή η πορεία θα συνεχιστεί ώστε να ενισχυθεί κατά το δυνατόν περισσότερο με γιατρούς το υγειονομικό προσωπικό του ΕΣΥ στη μεγάλη μάχη που δίνει στα νοσοκομεία.

[ads-post] 

Ασθενείς από το ΓΝΛ μεταφέρονται σε ιδιωτικές κλινικές

Παράλληλα, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά ασθενών από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας σε δύο ιδιωτικές κλινικές – στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και στον «Κυανού Σταυρό» –  ώστε με αυτόν τον τρόπο να απελευθερωθούν κρεβάτια με στόχο να χρησιμοποιηθούν στη νοσηλεία περιστατικών Covid-19.

Η εκκίνηση είχε γίνει με νοσηλευόμενους στη ΜΕΘ του ΓΝΛ, οι οποίοι δεν ήταν περιστατικά κορωνοϊού, και διακομίστηκαν στις δύο κλινικές.

Πλέον, καθώς εξελίσσεται η διευθέτηση της κατάστασης και σε άλλες κλινικές, συνεχίζεται η μεταφορά παθολογικών και χειρουργικών περιστατικών στις δύο ιδιωτικές κλινικές.


Πηγη: larissanet.gr (Του Γιάννη Ανδρεάκη) 



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια