ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Σύμβαση 300.000 ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας για διαγραμμίσεις και «μάτια της γάτας» στο οδικό δίκτυο της Μαγνησίας


Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου
«Διαγράμμιση οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π. Ε. Μαγνησίας και Σποράδων (χρήση 2019-2020)», συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες μας, προχωράμε στην υλοποίηση ενός χρήσιμου έργου οδική ασφάλειας, με διαγράμμιση οδών και τοποθέτηση ανακλαστήρων, τα γνωστά ως «μάτια της γάτας», που επιτρέπουν την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ολοκληρωμένο σχέδιο και συστηματική, καθημερινή δουλειά, είναι η Περιφέρεια με τις πιο σύγχρονες υποδομές και το ασφαλέστερο οδικό δίκτυο» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
[ads-post] 
Εργασίες

- Διαγράμμιση Οδών:
Πρόκειται να πραγματοποιηθεί πλήρης διαγράμμιση (είτε αρχική είτε αναδιαγράμμιση) ασφαλτικού οδοστρώματος οποιασδήποτε ποιότητας υφής και ηλικίας, με υλικό υψηλής αντοχής και ανακλαστικότητας.
Στον άξονα της οδού θα γίνει συνεχής μονή ή διπλή γραμμή, μία εκ των οποίων μπορεί να είναι και διακεκομμένη, όταν εξασφαλίζεται η ορατότητα σε μεγάλη απόσταση για προσπέραση. Το πλάτος της γραμμής θα είναι 12 εκ. Σε περίπτωση διπλής γραμμής, η απόσταση μεταξύ τους θα είναι 10 εκ.
Στα άκρα του οδοστρώματος θα γίνουν συνεχείς γραμμές (οριογραμμές) πλάτους 12 εκ., αφού προηγηθεί ικανοποιητικός καθαρισμός τους από κάθε είδους υλικά (χώματα, χόρτα, απορρίμματα κλπ) μέχρι το άκρο του ασφαλτικού.

-Ανακλαστήρες Οδοστρώματος (Μάτια Γάτας)
Πρόκειται να τοποθετηθούν:
-πλαστικοί ανακλαστήρες οδοστρώματος προσωρινοί, με μια ανακλαστική επιφάνεια χρώματος λευκού, κόκκινου ή πορτοκαλί και
-πλαστικοί ανακλαστήρες οδοστρώματος προσωρινοί με δυο ανακλαστικές επιφάνειες, χρώματος λευκού, κόκκινου ή πορτοκαλί.


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια