ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Με 3,1 εκατομμύρια ευρώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας συντηρεί το οδικό δίκτυο στο Δήμο Πύλης

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη διάθεση πίστωσης 3.100.000 ευρώ που οδηγεί στη δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Τρικάλων σε περιοχές του Δήμου Πύλης κατά το διάστημα από 3-4-2020 έως 6-4-2020».

«Με ταχύτατες διαδικασίες και σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες μας προχωράμε στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου του Δήμου Πύλης που υπέστη σοβαρές ζημιές από τις ισχυρές βροχοπτώσεις του Απριλίου, με αποτέλεσμα ο Δήμος να κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πολιτικής προστασίας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. 

«Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και επενδύουμε 3,1 εκατομμύρια ευρώ για να επαναφέρουμε τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια στους ορεινούς στη συντριπτική πλειοψηφία τους, δρόμους της περιοχής, με χρήσιμα έργα στα οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
[ads-post] 
Οι περιοχές παρέμβασης
Η περιοχή του Δήμου Πύλης Νομού Τρικάλων περιλαμβάνει ένα εκτεταμένο οδικό δίκτυο αποτελούμενο από Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο και λοιπές οδούς των οποίων η αρμοδιότητα συντήρησης ανήκει στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π. Ε. Τρικάλων συνολικού μήκους 250 χλμ περίπου, εκ των οποίων ποσοστό 80% περίπου αφορά ορεινό οδικό δίκτυο. Τμήματα αυτού του οδικού δικτύου σε όλη την έκταση του Δήμου Πύλης υπέστησαν ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Ειδικότερα προκλήθηκαν βλάβες από τις έντονες βροχοπτώσεις στις οδούς:
- Εθνική οδός Τρικάλων - Άρτας
Καταστροφή των πρανών, παράσυρση υπόβασης με αποτέλεσμα βλάβες στο οδόστρωμα και στη στήριξη των στηθαίων ασφαλείας της οδού.
Καταπτώσεις βραχωδών και χωματίνων πρανών, με αποτέλεσμα, πέραν της κατάληψης τμήματος του οδοστρώματος, την καταστροφή ερεισμάτων και επενδεδυμένων τάφρων απορροής ομβρίων, έμφραξη φρεατίων και σωληνωτών οχετών απορροής ομβρίων υδάτων.
Καταστροφή τμημάτων οδοστρώματος της οδού και βλάβες στα τεχνικά έργα, όπως πτερυγότοιχοι τεχνικών έργων και τοιχεία αντιστήριξης, βλάβες οι οποίες, αν δεν αποκατασταθούν, καθιστούν την αναφερόμενη οδό μη ασφαλή, καθόσον πρόκειται για Εθνικό οδικό δίκτυο σε ορεινές περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία ειδικότερα κατά την περίοδο του καλοκαιριού.
-Πρωτεύουσα επαρχιακή οδός Πύλη αρ. 2 (διασταύρωση Εθνικής οδού Τρικάλων – Άρτας) Στουρναρέικα – Βαθύρεμα – Διασταύρωση Εθν. Οδού Τρικάλων – Άρτας
Καταπτώσεις μεγάλων βραχωδών όγκων σε τμήμα της οδού ανάντη γέφυρας προς Στουρναρέικα με αποτέλεσμα κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος, βλάβες στα τεχνικά έργα απορροής ομβρίων (επενδεδυμένες τάφροι, φρεάτια), βλάβες στο οδόστρωμα.
-Διασταύρωση της αρ. 4 Επαρχιακής Οδού (Γεφύρα Παλαιόχανο – Τρία Ποτάμια) – Γαρδίκι – Αθαμανία
Υποχώρηση επιχώματος οδού, καταστροφή επενδεδυμένης τάφρου.
-Λοιπές θέσεις στο ορεινό δίκτυο περιοχής Δήμου Πύλης (αρ. 10 δευτερεύουσα επαρχιακή οδός Μοσχόφυτο – Μυρόφυλλο, οδοί προς Παράμερο και Βαθύρεμα, Παλαιοκαρυά και Πετροχώρι, με βλάβες κατά τμήματα, όπως προαναφέρθηκαν.

Εργασίες αποκατάστασης
Οι προβλεπόμενες εργασίες προς αποκατάσταση του οδικού δικτύου περιλαμβάνουν:
-επισκευή υπαρχόντων και κατασκευή νέων τοίχων αντιστήριξης οδών
-καθαρισμός υπαρχόντων κιβωτοειδών και σωληνωτών οχετών
-αποκατάσταση υπαρχουσών και κατασκευή νέων επενδεδυμένων τάφρων
-διάνοιξη τάφρων απορροής ομβρίων
-άρση καταπτώσεων
-καθαρισμός και μόρφωση υπαρχουσών τάφρων
-καθαρισμός αγωγών από φερτά υλικά
-αποκατάσταση οδοστρωσίας
-αποκατάσταση ερεισμάτων
-αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα
-αποκατάσταση στηθαίων ασφαλείας και διαγράμμισης
-καθαρισμός οδών από τις καταπτώσεις μεγάλων βραχωδών όγκων.


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια