ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Άννα Βαγενά: "Εκτός επιστρεπτέας προκαταβολής 4 στις 5 μικρομεσαίες επιχειρήσεις"


Στη διάρκεια της χτεσινής επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη ΣΥΡΙΖΑ στο Επιμελητήριο Λάρισας, στην οποία παρευρέθηκε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άννα Βαγενά, υπήρξε εκτενής αναφορά από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας, κ. Σωτήρη Γιαννακόπουλοκαι τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης Ν. Λάρισας, κ. Αλέξανδρο Σακελάρη, στη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας.

Η Άννα Βαγενά επισημαίνει πως ένα από τα ελάχιστα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, αυτό της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, είναι στην πραγματικότητα εικονικό, καθώς σύμφωνα και με τα στοιχεία που ανέδειξε με σχετική ανακοίνωσή της η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου, τέσσερις στις πέντε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες παραμένουν αποκλεισμένοι από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, δεδομένης της αυστηροποίησης του κριτηρίου της μείωσης του τζίρου από 10% σε 20%, που θέτει ως προϋπόθεση για την ένταξη στους νέους κύκλους του μέτρου.
[ads-post] 
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση συνεχίζει να αφαιρεί από το δάνειο που δίνει στις επιχειρήσεις το επίδομα αναστολής που έχουν λάβει οι εργαζόμενοί τους, εκμηδενίζοντας σε πολλές περιπτώσεις την ενίσχυση. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν λάβει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή στον τρίτο κύκλο μόνο 25.000επιχειρήσεις, ενώ στον πρώτο και τον δεύτερο κύκλο την είχαν λάβει 120.000, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του ίδιου του υπουργού Οικονομικών.

Ειδικά δε ο κλάδος της εστίασης ανήκει σε αυτούς που πλήττονται πιο βάναυσα, με πλήθος επιχειρήσεων να βρίσκονται στα όρια του οριστικού λουκέτου και με άμεση συνέπεια την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. Απελπισμένοι οι επιχειρηματίες του κλάδου ζητούν μέχρι και τη δυνατότητα της Επιλογής Αναστολής Λειτουργίας, γεγονός που αποδεικνύει το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν φτάσει.


Πηγη: larissanet.gr


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια