ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Λάρισα: Γέμισαν τα νοσοκομεία - Σε Χαλκίδα και Λαμία από σήμερα οι ασθενείς


Στα νοσοκομεία της Χαλκίδας και της Λαμίας αναμένεται να μεταφέρονται από σήμερα ασθενείς με κορονοϊό από τη Λάρισα, αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο και στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας δεν υπάρχει σήμερα ούτε ένα άδειο κρεβάτι στις ΜΕΘ από τα 34 που είναι η συνολική δυναμικότητά τους.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο ethnos.gr ο κ. Γιαννακόπουλος, όποιο κρεβάτι αδειάζει στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, γεμίζει εν ριπή οφθαλμού, με αποτέλεσμα τα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα να ασφυκτιούν και ο υγειονομικός τομέας στην πόλη να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

[ads-post] 

«Αναγκαστικά στη μάχη έχει μπει και ο ιδιωτικός τομέας, στον οποίο μεταφέρονται ασθενείς που δεν πάσχουν από κορονοϊό. Η Λάρισα βρίσκεται στο ''κόκκινο'', αφού δεν υπάρχει ούτε ένα άδειο κρεβάτι και στα δύο νοσοκομεία της πόλης. Από σήμερα κιόλας, εφόσον χρειαστεί, θα μεταφέρουμε ασθενείς με κορονοϊό στα νοσοκομεία της Χαλκίδας και της Λαμίας. Όποιο κρεβάτι αδειάζει σε ΜΕΘ, γεμίζει πολύ γρήγορα. Το ίδιο συμβαίνει και στις απλές κλίνες», εξηγεί ο κ. Γιαννακόπουλος. 

Κατά τον ίδιο, προκειμένου να ενισχυθεί ο υγειονομικός τομέας στη Θεσσαλία, εφτά κλίνες τοποθετήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, στο νοσοκομείο των Τρικάλων και άλλες τέσσερις θα τοποθετηθούν μέχρι την Τρίτη 17 του μήνα σε αυτό της Καρδίτσας. 

Rapid test στα αυτοκίνητα στη Λάρισα

Κατά τον κ. Γιαννακόπουλο, με βάση τον προγραμματισμό στη Λάρισα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, γίνονται πολύ συχνοί έλεγχοι από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε πλατείες, σχολεία, γηροκομεία, άλλες δομές με μεγάλη συγκέντρωση πολιτών, καθώς και σε χώρους με πολλούς εργαζόμενους.

Στο πλαίσιο αυτό την Παρασκευή 13 Νομεβρίου διενεργούνται rapid tests στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης Λάρισας, σε πολίτες που βρίσκονται μέσα στα αυτοκίνητά τους. Τεράστιες ουρές αυτοκινήτων έχουν σχηματιστεί έξω από την αγορά, αφού κλιμάκια του ΕΟΔΥ υποβάλλουν σε τεστς τους οδηγούς αλλά και τα υπόλοιπα άτομα που βρίσκονται μέσα στα αυτοκίνητα. 

«Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι όσα κρεβάτια κι αν μπουν στις ΜΕΘ, δεν πρόκειται να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός. Η διασπορά του αναχαιτίζεται, μόνο αν τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας», τονίζει στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.


Πηγη: ethnos.gr



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια