ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Άννα Βαγενά: «Ούτε η χούντα δεν είχε τολμήσει μια τέτοια απαγόρευση»


Η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει σε δήλωσή της τα εξής:

«Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη τη χώρα και για τέσσερεις ημέρες, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, έχουμε παγώσει όλοι. Ιδιαίτερα εμείς οι παλαιότεροι που έχουμε ζήσει τη χούντα των Συνταγματαρχών. Αν δεν κάνω λάθος, ούτε η χούντα δεν είχε τολμήσει μια τέτοια απαγόρευση.

Πρόκειται για μια απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική, όπως επισημαίνει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αφού πλήττει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της συνάθροισης (άρθρο 11), επιβάλλοντας συνολική ανεπίτρεπτη αναστολή της ελευθερίας συνάθροισης και όχι απλά έναν ορισμένο τοπικό περιορισμό.

Ούτε καν στον αντιδραστικό νόμο για τις διαδηλώσεις, που ψήφισε η κυβέρνηση πριν λίγο καιρό, δεν είχε τολμήσει να συμπεριλάβει τις συγκεντρώσεις για την επέτειο της Πρωτομαγιάς και της 17ης Νοέμβρη.
[ads-post] 
Ενοχλείται η κυβέρνηση απ΄τις ενδεχόμενες συναθροίσεις για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου και δεν ενοχλείται από το στοίβαγμα των πολιτών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πρέπει να γνωρίζουν όμως ότι τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες αποτελούν κατάκτηση του λαού αυτού του τόπου και κερδήθηκαν με αγώνες από πολλές γενιές του. Αυτή η κίνηση της κυβέρνησης, μόνο πανικό δείχνει απέναντι στη διογκωμένη λαϊκή δυσαρέσκεια για την αναποτελεσματικότητα της, στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και για τους χειρισμούς της στην οικονομία».


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια