ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η μελέτη της επαρχιακής οδού Καρδίτσα-Ρεντίνα στο τμήμα από Ζαΐμι μέχρι Κέδρο


Με την προσθήκη τεσσάρων νέων κυκλικών κόμβων και αναβαθμισμένο κύριο και παράπλευρο οδικό δίκτυο δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η μελέτη της επαρχιακής οδού Καρδίτσας -Ρεντίνας στο τμήμα από Ζαίμι μέχρι Κέδρο. 

Η μελέτη είναι προϋπολογισμού 350.733,36 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Σε δύσκολες εποχές, με συστηματική δουλειά και στρατηγικό σχέδιο σχεδιάζουμε έργα στα οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. 

«Προχωράμε στη δημοπράτηση της μελέτης της οδού Καρδίτσα-Ρεντίνα στο τμήμα από την Τ.Κ. Ζαϊμίου έως την Τ.Κ. Κέδρου, που περιλαμβάνει κύρια αρτηρία σε μήκος 14 χλμ., παράπλευρο και αγροτικό δίκτυο μήκους 7 χλμ. και 7 κόμβους εκ των οποίων οι 4 κυκλικοί και προετοιμάζουμε την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό εργαλείο, για την κατασκευή του δρόμου» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
[ads-post] 
Η νέα μελέτη

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η τροποποίηση - συμπλήρωση της υφιστάμενης μελέτης της οδού Αγιοπηγής προς Κέδρο, από την Τ.Κ. Ζαϊμίου έως την Τ.Κ. Κέδρου. Στο προηγούμενο τμήμα, «Αγιοπηγή – Ζαΐμι», έχει ήδη κατασκευαστεί έργο βελτίωσης της οδού ενώ για το επόμενο τμήμα «Κέδρος - σύνδεση με Ε65» βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτός διαγωνισμός για την εκπόνηση ανάλογης μελέτης.

Η υφιστάμενη μελέτη που θα τροποποιηθεί περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εγκεκριμένη μελέτη έργων οδοποιίας (κύρια αρτηρία μήκους 14 χλμ και 5 ισόπεδους κόμβους) και μελέτη σήμανσης - ασφάλισης. 

Οι τροποποιήσεις - συμπληρώσεις που θα γίνουν, είναι οι εξής:
-Τροποποίηση μελέτης της κύριας αρτηρίας 14 χλμ. και 2 εκ των ισόπεδων κόμβων για τη μετατροπή τους σε κόμβους κυκλικής κίνησης
-Τροποποίηση μελέτης σήμανσης ασφάλισης της κύριας αρτηρίας και των παραπάνω κυκλικών κόμβων
-Μελέτη 2 νέων κυκλικών κόμβων εντός της Τ.Κ. Κέδρου και μελέτη σήμανσης -ασφάλισης
-Νέα μελέτη παράπλευρων οδών-Τροποποίηση - συμπλήρωση μελέτης κτηματολογίου-Νέα υδραυλική μελέτη οδού και κόμβων
-Νέα μελέτη ηλεκτροφωτισμού.


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια