ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: "Με πρόσχημα τη δημόσια υγεία η κυβέρνηση καταλύει το σύνταγμα"


Συμπληρώνονται φέτος 47 χρόνια από την ηρωική εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, το Νοέμβριο του 1973.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας τιμάει τους νεκρούς και τους αγωνιστές  του Πολυτεχνείου, εμπνέεται από τα μηνύματα της νεολαίας για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» και συνεχίζει να μετέχει στους κοινωνικούς αγώνες του σήμερα. Και είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρα από ποτέ τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, σήμερα που μια αυταρχική κυβέρνηση, αποφασίζει μέσα στη μαύρη νύχτα να απαγορεύσει τις άνω των 3 ατόμων συναθροίσεις ανά την επικράτεια, τις ημέρες ακριβώς που οι Έλληνες τιμούν την εξέγερση των φοιτητών.

Με πρόσχημα την προστασία της δημόσιας υγείας, και μηχανισμό καταστολής την Ελληνική Αστυνομία, η κυβέρνηση καταλύει το Σύνταγμα, στήνει ένα σκηνικό έντασης, διχάζει και επιχειρεί με άκομψο τρόπο να στρέψει τα μάτια της κοινής γνώμης μακριά από τις δραματικές επιπτώσεις των πολιτικών της.

Γιατί όλοι μας σήμερα είμαστε μάρτυρες των αποτελεσμάτων που έχει προκαλέσει η ανικανότητα και η ιδεοληψία του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Η πανδημία, που έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσοτέρων από χίλιους συνανθρώπων μας, έχει φέρει στα όριά του το δημόσιο σύστημα υγείας και εξανάγκασε τους πολίτες να κλειστούν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες στα σπίτια τους, οδήγησε την κυβέρνηση σε αδιέξοδο. Οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου είδαν στη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου την ευκαιρία να αποπροσανατολίσουν αφενός την κοινή γνώμη απο τα σημαντικά ζητήματα της επικαιρότητας και αφετέρου την ευκαιρία να ξεμπερδεύουν με το αγωνιστικό, κοινωνικό μήνυμα του Πολυτεχνείου που τους έχει καθίσει στο σβέρκο για δεκαετίες.

Η γιορτή του Πολυτεχνείου δεν είναι εθνική γιορτή, ώστε τον τρόπο με τον οποίο γιορτάζεται να τον αποφασίζουν κρατικοί φορείς, αλλά όλες οι εκδηλώσεις προγραμματίζονται απο οργανώσεις και φορείς της κοινωνίας.
[ads-post] 
Με απόλυτο σεβασμό στις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Νοέμβρη δεν μπορεί και δε πρέπει να γίνει όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή με τη μαζική συμμετοχή πολιτών και την διεξαγωγή της πορείας προς την πρεσβεία των Η.Π.Α.

Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης επιβάλλει να τιμήσουμε την εξέγερση της νεολαίας με διαφορετικούς τρόπους και τηρώντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η πρωτοφανής και χουντικής έμπνευσης απόφαση της κυβέρνησης για περιστολή των συναθροίσεων, δεν απαντά στην αδήριτη ανάγκη για την τήρηση από όλους των μέτρων υγειονομικής προστασίας αλλά στην προσπάθεια του κυρίου Μητσοτάκη να δημιουργήσει τεχνητή ένταση για να επιρρίψει αλλού τις δικές του ευθύνες. Καθώς και στη στόχευσή του να χαϊδέψει τα αυτιά ενός συντηρητικού ακροατηρίου καθώς και της Ακροδεξιάς πτέρυγας στο κόμμα του.

Ολιγομελής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, θα καταθέσει στεφάνι στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες του Πολυτεχνείου.


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια