ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Διαδικτυακά το Συμβούλιο της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Λάρισας


Παρουσία της δημοσιογράφου της Βουλής και παρουσιάστριας της νέας εκπομπής «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ», κας Κέλλυς Κοντογεώργη, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά  στις 26/10/20 το 7Ο Συμβούλιο της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Λάρισας.

 Η κ. Κοντογεώργη , χαιρέτησε την προσπάθεια της επιτροπής, τόνισε  τη μεγάλη σημασία που έχει η Αυτοδιοίκηση στην επίλυση καθημερινών προβλημάτων, έκανε αναφορά στη σημασία των Social Media, άκουσε με ιδιαίτερη  προσοχή τα προβλήματα του κάθε κλάδου από τα μέλη της επιτροπής, πρότεινε να επικοινωνήσουμε και να συνεργαστούμε με την Επιτροπή Ισότητας της Βουλής και να καταθέσουμε στην Βουλή τις απόψεις μας για ένα καλύτερο αύριο του Γυναικείου Επιχειρείν.

Η Πρόεδρος, κ. Καλλιόπη Τζήκα, ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για τη διοργάνωση Διαδικτυακής Στρογγυλής τράπεζας , ενόψει της Παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών, από την Επιτροπή Ισότητας Φύλων του Δήμου Λαρισαίων, όπου συμμετέχει, ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Λάρισας, με επίσημη Καλεσμένη την κα Μαρία Συρεγγέλα, Γ.Γ Ισότητας Φύλων και Κοινωνικής Πολιτικής. 

Συζητήθηκαν οι προτάσεις της κας Σαίτη Ιωάννας, μέλους της επιτροπής και ιδιοκτήτριας της εταιρείας INTERCOMΜ, αναφορικά με το σοβαρό πρόβλημα της ενδοοικογενειακής Βίας και κακοποίησης των γυναικών και  αποφασίστηκε από την επιτροπή να συνεργαστεί με την επιτροπή ισότητας του Δήμου, προς όφελος των γυναικών.

Κατατέθηκαν επίσης οι προβληματισμοί και προτάσεις βελτίωσης για το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η αναφορά της κας Δανιλούλη, μέλους της επιτροπής και Προέδρου του σωματείου αισθητικών Θεσσαλίας, στη δράση της Ομοσπονδίας Αισθητικών Ελλάδος σχετικά με τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα ERASMUS για την κοινωνική αισθητική.

[ads-post] 

Παρουσιάστηκε από την κα Τζήκα, η  πρόταση για τη νέα δράση της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας , σε συνεργασία με την οργάνωση WOMEN ON TOP , για εκπαίδευση σε  γυναίκες του Νομού μας στα «Βασικά Μαθήματα Οικονομίας» από την Πρόεδρο  της Επιτροπής κα Καλλιόπη Τζήκα, την Διευθύντρια του ΟΑΕΔ Λάρισας κα Όλγα Τσιούρβα και την Δικηγόρο, Life & Bussines coach κα Ελένη Ματράκη.

Συζητήθηκε τέλος, η πρόταση της κας Τζήκα, για επικοινωνία με τον Γενικό Διευθυντή του ΙΑΣΩ, με  αίτημα την παροχή προσφοράς εκ μέρους του Ιασώ για προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις των Γυναικών Επιχειρηματιών του νομού μας.



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια