ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

ΕΚΝΛ: "Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας"


ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Η συζήτηση  που γίνεται τις τελευταίες ημέρες για να ανοίξει ξανά το κέντρο αποκατάστασης ΑΡΩΓΗ, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί και την περασμένη άνοιξη όταν ξέσπασαν δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού στη Λάρισα,  ήρθε να επιβεβαιώσει την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας της περιοχής μας. 

Εδώ και τόσο καιρό, από την αρχή της πανδημίας για την ακρίβεια, το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας όπως και πολλά ακόμα Σωματεία, τόσο του Ιδιωτικού όσο και του Δημόσιου τομέα απαιτούμε την άμεση στελέχωση των νοσοκομείων της πόλης μας με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που είναι απαραίτητος και αναγκαίος καθώς και με την δημιουργία νέων ΜΕΘ. 

    Η κυβέρνηση σε όλα αυτά αντιπαραθέτει την «Ατομική ευθύνη» ως μοναδική και αποκλειστική λύση και συνεχίζει να μεταθέτει το πρόβλημα για τις δικές τις ευθύνες στους εργαζόμενους και στον λαό συνολικότερα. Με το δεύτερο κύμα της πανδημίας σε πλήρη εξέλιξη ο λαός και οι εργαζόμενοι βρίσκονται για ακόμη μία φορά απροστάτευτοι, ενώ η κυβέρνηση μπουκώνει με χρήμα τους επιχειρηματικούς ομίλους και νομοθετεί την κατάργηση ακόμα και των στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων, ποινικοποιεί την απεργία, την συνδικαλιστική δράση, ακόμα και την περιφρούρηση των αγώνων. 

    Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο γιατί η αντοχή μας στέρεψε. Εδώ και τώρα πρέπει να γίνει υπόθεση του εργατικού – λαϊκού κινήματος η προστασία της υγείας και της ασφάλειας όλων των εργαζομένων. 

[ads-post] 

Συμμετέχουμε στην συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης μας, την Πέμπτη 12/10 Ημέρα Πανελλαδικής Απεργίας των γιατρών, νοσηλευτών κι εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στις 10:00πμ κι απαιτούμε :

    Απαιτούμε : 

  • Άμεση επίταξη του Ιδιωτικών δομών υγείας και ένταξη τους στον κεντρικό σχεδιασμό αντιμετώπισης της πανδημίας, χωρίς καμία αποζημίωση και άλλου είδους προνόμια.

  • Μαζικές προσλήψεις με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στην Υγεία, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, που εργάζονται με παντός είδους προσωρινές σχέσεις εργασίας.

  • Να ανοίξουν όλες οι κλινικές και δομές που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.

  • Άμεση ένταξη όλων των στρατιωτικών νοσοκομείων στον κεντρικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

  • ‘Ένταξη ιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού του Ιδιωτικού τομέα στον κεντρικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

  • Αύξηση και αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια