ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: "Δεν θα επιτρέψουμε την κατάρρευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας"


Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της Λάρισας και τα έργα που δεν έχουν γίνει στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

[ads-post] 

Αναλυτικά:

«Η κοινωνία της Λάρισας άκουσε προ ημερών με κατάπληξη τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, να εγκαλεί τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ και να παρουσιάζει ένα ξεγυμνωμένο δίχτυ προστασίας του πληθυσμού, απέναντι στον κορωνοιό.

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι – τουλάχιστο – ολιγωρία, ανεπάρκεια και κακός σχεδιασμός από πλευράς υπουργείου Υγείας και, κατ ‘ επέκταση, από την 5η ΥΠΕ.

Τα λίγα κρεβάτια Covid – 19, ο ιατρικός εξοπλισμός που δεν έχει παραληφθεί, οι ανεπαρκείς αριθμητικά ΜΕΘ, η μη κάλυψη του πληθυσμού με μοριακά τεστ, οι προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που δεν έγιναν ποτέ, συνθέτουν μια ζοφερή υγειονομική κατάσταση, επικίνδυνη για όλους.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης, μετά το καλοκαιρινό ξεχαρβάλωμα της επαγρύπνησης και των αντι – covid μέτρων, είναι πασιφανείς.

Νοσοκομεία που δεν μπορούν να κάνουν αυθημερόν ένα μοριακό τεστ σε ανθρώπους που έχουν πυρετό, επειδή δεν έχουν αντιδραστήρια, Κέντρα Υγείας στην επαρχία που καλούνται να λειτουργήσουν μέσα στην πανδημία με 300 γάντια και 400 μάσκες για όλο το προσωπικό για μία εβδομάδα.

Τόσα δίνει η 5η ΥΠΕ για τα Κέντρα Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Ευτυχώς που πολλές Δημοτικές Αρχές αρχίζουν να συνδράμουν με υλικά τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας.

Νοσοκομεία που είναι ήδη κορεσμένα από αθρόες εισαγωγές νέων κρουσμάτων covid – 19, με το προσωπικό τους να παραμένει ηρωικά στην πρώτη γραμμή.

Είναι όμως ανεπαρκές αριθμητικά, χωρίς μόνιμες προσλήψεις, χωρίς εφεδρείες, χωρίς επιπλέον προβλέψεις και αύξηση κονδυλίων στον προϋπολογισμό τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Για όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απαιτεί:

- 15.000 μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ
- Ανθυγιεινό επίδομα στους εργαζόμενους του ΕΣΥ
- Σχέδιο δράσης 6 μηνών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας, μετά από συμφωνία με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας
- Ορισμό υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής
- Πάγωμα όλων των νόμων που επιβλήθηκαν στον λαό, τούτη τη δύσκολη ώρα και επιβαρύνουν την οικονομική και εργασιακή θέση όλων.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε το νέο πτωχευτικό νόμο που οδηγεί αναπόδραστα στην απώλεια της πρώτης κατοικίας και τα νέα, αντιλαϊκά, αντεργατικά νομοσχέδια της κυβέρνησης.

Οι πολίτες της Λάρισας, όλη η χώρα, δεν θα επιτρέψουμε την κατάρρευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Συντεταγμένα και τηρώντας τους υγειονομικούς κανόνες, θα προασπίσουμε τα αυτονόητα».



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια