ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Θεσσαλονίκη: Τρία πρόστιμα σε μουσικό του δρόμου, γιατί η «εργασία» δεν θεωρήθηκε επαρκής


Τρία πρόστιμα συνολικής αξίας 500 ευρώ επιβλήθηκαν απο αστυνομικούς σε μια μουσικό του δρόμου που τραγουδούσε στη Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό συνέβη στην πλατεία της Θέρμης, όπου εμφανίζεται συνήθως η μουσικός, μια ανάσα από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, το οποίο ως τώρα δεν είχε κάνει καμία παρατήρηση στη διάρκεια των εμφανίσεών της.

Τώρα όμως (και προφανώς εξ’ αιτίας των τελευταίων μέτρων), ήρθαν και της ζήτησαν ν’ απομακρυνθεί. Η μουσικός υπάκουσε και μετακινήθηκε 50 μέτρα πιο πέρα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για τους αστυνομικούς που ξαναήρθαν και της ζήτησαν να φύγει. Εκείνη αρνήθηκε να μετακινηθεί και τους είπε ότι ακόμη και να την γράψουν, θα συνεχίσει να παίζει, αφ’ ενός για λόγους επιβίωσης και αφ’ ετέρου για να ψυχαγωγεί τον κόσμο, ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμές που όλοι έχουμε ανάγκη από την τέχνη και την μουσική.

Μετά από αυτό, τα αστυνομικά όργανα της επέβαλλαν τα τρία παραπάνω πρόστιμα, σύνολο 500 ευρώ για τη μη χρήση μάσκας, για κατάληψη πεζοδρομίου και παρεμπόδιση διέλευσης πεζών, καθώς και για έλλειψη δικαιολογητικών της μετακίνησης.

Η μουσικός έφερε μαζί της βεβαίωση μετακίνηση για λόγους εργασίας, ωστόσο τα όργανα της τάξης δεν αποδέχτηκαν το χαρτί, με το αιτιολογικό ότι το επάγγελμα του μουσικού του δρόμου δεν είναι καταχωρημένο στην εφορία, όπως κατήγγειλαν συνάδελφοί της μέσω των ΜΚΔ.

Συγκεκριμένα η μουσικός κατηγορήθηκε για μη χρήση μάσκας, για έλλειψη των απαραίτητων δικαιολογητικών για μετακίνηση στην εργασία της και για παράβαση του άρθρου 48 του ΚΟΚ που αφορά στην κατάληψη πεζοδρομίου και την παρεμπόδιση της διεύλευσης των πεζών.

Πρόκειται για τη μουσικό Μαίρη Στεφάνου, η οποία το 2018 είχε προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου με το αιτιολογικό της επαιτείας, προκαλώντας τότε την αντίδραση του Συλλόγου Μουσικών Β. Ελλάδος που διοργάνωσε διαμαρτυρία  στην οποία συμμετείχε και ο Μάνου Τσάο.

Μουσικοί του δρόμου μέσω σελίδας που διαθέτουν στα social κατήγγειλαν το περιστατικό λέγοντας πως ούτε «ο λόγος “εργασία” στη βεβαίωση μετακίνησης που είχε μαζί της, δεν θεωρήθηκε επαρκής από τα αστυνομικά όργανα, με το αιτιολογικό ότι το επάγγελμα του μουσικού στον δρόμο δεν είναι καταχωρημένο στην εφορία».

Η ανακοίνωση:
Σήμερα το πρωί στην Θέρμη Θεσσαλονίκης, σε μία μουσικό που έπαιζε στο δρόμο επεβλήθηκαν τρία (!!) πρόστιμα από αστυνομικά όργανα:

α. Για μη χρήση μάσκας ( τραγουδούσε χωρίς μάσκα !!)

β. Για άσκοπη μετακίνηση (ο λόγος “εργασία”, στην βεβαίωση μετακίνησης που είχε μαζί της, δεν θεωρήθηκε επαρκής από τα αστυνομικά όργανα, με το αιτιολογικό ότι το επάγγελμα του μουσικού στο δρόμο δεν είναι καταχωρημένο στην εφορία) και

γ. Για κατάληψη δημόσιου χώρου.
[ads-post] 
Η αστυνομία στο πρόσωπο της καλλιτέχνιδας βιοπαλαίστριας μάλλον εντόπισε τους υπονομευτές της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ωστόσο αν η αστυνομία και η πολιτική της ηγεσία έδειχνε τον ίδιο ζήλο στην επιβολή προστίμων σε μαζικούς χώρους δουλειάς, όπου πληθαίνουν οι καταγγελίες ακόμα και για απειλές απόλυσης σε περίπτωση που κάποιος κάνει το τεστ και βγει θετικό, προφανώς η «εκθετική αύξηση» για την οποία τόσο μελάνι χύνεται, θα ήταν πολύ πιο εύκολα ελέγξιμη.

Αντ’ αυτού, όπως εύστογα γράφει η Κατιούσα, η αυστηρότητα εξαντλείται σε εύκολους στόχους για επίδειξη δήθεν «πυγμής» και στοχοποίηση λίγων «ανεύθυνων» που σαμποτάρουν την κρίσιμη εθνική προσπάθεια.


Πηγη: Rosa.gr


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια