ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Ομόθυμη στήριξη φορέων στο ΣΒΑΚ της Λάρισας


  • Απ. Καλογιάννης: Στην Λάρισα συντελείται μια μεγάλη ανατροπή – Εχουμε ανοικτά αυτιά στην κοινωνία και ακούμε παρατηρήσεις και προβληματισμούς

  • Τα επόμενα βήματα για ελεγχόμενη στάθμευση, χώρους πάρκινγκ, ηλεκτροκίνηση, νέους ποδηλατοδρόμους κ.α. 


Ομόθυμη στήριξη στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) και στους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής για τις μεγάλες αλλαγές στην Λάρισα, εξέφρασαν τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Λαρισαίων, η οποία συνεδρίασε,το  απόγευμα της Τετάρτης, με τηλεδιάσκεψη και με τη συμμετοχή του Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη και του επικεφαλής της μελετητικής ομάδας του ΣΒΑΚ κ. Χρ. Ριζομυλιώτη. 

Σε ενδιαφέρουσα και ανοικτή συζήτηση που διήρκησε περισσότερο από τρεις ώρες, ο κ. Ριζομυλιώτης παρουσίασε τους στόχους και τις επιδιώξεις του ΣΒΑΚ, καθώς και τα επόμενα βήματα σε σχέση με τις νέες μελέτες, τον προγραμματισμό των έργων και των παρεμβάσεων κ.α., ενώ από την πλευρά του ο  κ. Καλογιάννης ενημέρωσε την Επιτροπή  για τον βραχυπρόθεσμό και μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για ένταξη νέων έργων ΣΒΑΚ σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης για τον κεντρικό τομέα, που θα προταθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στο σχεδιασμό για χώρους στάθμευσης στο κέντρο και πιο περιφερειακά, η προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων του Δήμου και για τη μεταφορά επιβατών από χώρους στάθμευσης απευθείας στον εμπορικό κέντρο, η δημιουργία αξονικών ποδηλατοδρόμων κ.α. 


«Η υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στην Λάρισα, αποτελεί μια μεγάλη ανατροπή για την πόλη, που απαιτεί και ανατροπές και στις αντιλήψεις για τον τρόπο που λειτουργούμε στο αστικό περιβάλλον», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Καλογιάννης. 

Με ιδιαίτερα θετικό τρόπο σε σχέση με το ΣΒΑΚ τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι παραγωγικών και επιστημονικών φορέων και συλλόγων που μετέχουν στην Επιτροπή Διαβούλευσης, καταθέτοντας παράλληλα επισημάνσεις και προβληματισμούς για επιμέρους πτυχές του σχεδίου. 

[ads-post] 

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο επικεφαλής της μελετητικής ομάδας, χαρακτήρισαν ιδιαίτερα εποικοδομητική τη διαβούλευση, με τον κ. Καλογιάννη να τονίζει ότι η Δημοτική Αρχή με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ακούει και καταγράφει παρατηρήσεις και προβληματισμούς σε μια προσπάθεια να επιλυθούν επιμέρους ζητήματα που είναι φυσικό να προκύπτουν όταν υλοποιούνται τόσο μεγάλες και ευρείας κλίμακας αλλαγές. 

Σημειώνεται ενδεικτικά ότι στην συνεδρίαση της Επιτροπής  μετείχαν  εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Λάρισας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, της Ενωσης Ξενοδόχων Λάρισας, της Ομοσπονδίας ΑμεΑ Θεσσαλίας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και των Διεύθυνσεων Εκπαίδευσης Λάρισας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων, του Δικηγορικού Συλλόγου, του ΟΑΕΔ, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών  Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, του ΚΕΘΕΑ Εξοδος, των Ενεργών Πολιτών ΚΕΘΕΑ, καθώς και άλλων επαγγελματικών, κοινωνικών  και πολιτιστικών φορέων. 

Τέλος, σημειώνεται ότι ανάλογη διαδικασία ενημέρωσης και συζήτησης για το ΣΒΑΚ παρουσία του κ. Ριζομυλιώτη θα πραγματοποιηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη. Η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης με όλες τις εισηγήσεις και τις τοποθετήσεις είναι αναρτημένη στην σελίδα του Δημου Λαρισαίων στο youtube.



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια