ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

ΚΙΝΑΛ για δηλώσεις Γεωργιάδη: "Τρανή απόδειξη της επιπολαιότητας και της ανικανότητάς τους"


Έντονη κριτική στην κυβέρνηση ασκεί το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για την πανδημία του κορονοϊού. "Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, παραδέχθηκε ότι η Κυβέρνηση έπεσε έξω στις προβλέψεις της για την εξέλιξη της πανδημίας, γιατί πίστεψε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού θα καταστήσουν τον ιό αδύναμο και ότι θα είχαν πολύ χρόνο μέχρι τον Οκτώβριο, για τις επόμενες κινήσεις. Τρανή απόδειξη της επιπολαιότητας, της ανεπάρκειας, της ανικανότητάς τους" το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του.

"Με απίστευτη ελαφρότητα, βασισμένοι σε σενάρια, άνοιξαν τα πάντα χωρίς προετοιμασία. Άραγε πού βασίστηκαν γι’ αυτές τις απαράδεκτες επιλογές;" προσθέτει. 
[ads-post] 
Τι είπε ο Χρηστίδης

Πυρά κατά της κυβέρνησης και από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος. "Πολλές φορές ακούμε αριθμούς που αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, οι οποίοι διαψεύδονται από άλλα κυβερνητικά στελέχη. Για παράδειγμα άκουσα χτες τον κ. Κικίλια να λέει ότι υπάρχουν 500 κινητές μονάδες υγείας οι οποίες κάνουν ελέγχους. Πριν από λίγες μέρες, συγκεκριμένα στις 3/11 ήταν ο κ. Χαρδαλιάς που είχε πει και μάλιστα υπάρχει και σχετική ανάρτηση στο site για τον covid ότι είναι 103 οι μονάδες αυτές. Αυτό σας το λέω, διότι τα νούμερα είναι συγκεκριμένα και αδιαπραγμάτευτα. Λέει η κυβέρνηση ότι έχει κάνει 6,000 προσλήψεις στο ΕΣΥ. Ξέρετε πόσοι ήταν οι γιατροί στο εθνικό σύστημα υγείας το 2020; 8,000! Αν είχε κάνει 6.000 προσλήψεις θα είχαν σχεδόν διπλασιαστεί οι γιατροί.

Η κυβέρνηση καθυστέρησε και ψεύδεται όσον αφορά τα νούμερα στο ΕΣΥ. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τις δηλώσεις των γιατρών που δουλεύουν στα νοσοκομεία καθώς και από την ίδια τη ζοφερή πραγματικότητα. Η κατάσταση ειδικά στη Θεσσαλονίκη είναι εξαιρετικά κρίσιμη, όπως και στη Λάρισα και δυστυχώς κλιμακώνεται σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχει ένα νούμερο το οποίο το έχουν πει οι ίδιοι οι γιατροί πολλές φορές και θα το επαναλάβω. Από τις 50 ΜΕΘ οι οποίες εγκαινιάστηκαν από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, λίγες εβδομάδες πριν, αυτές οι οποίες είναι λειτουργικές είναι μόλις οι 12. Από τους 300 γιατρούς που έφερε ο κ. Κικίλιας την προηγούμενη Τετάρτη για να μπουν στο Ελληνικό Δημόσιο, κάποιοι από αυτούς είναι ανανεώσεις και επικουρικοί, κάποιοι άλλοι, στην καλύτερη των περιπτώσεων θα μπουν στα Ελληνικά νοσοκομεία και θα αναλάβουν υπηρεσίες, τον Γενάρη. Το λέω αυτό για να προετοιμαστούμε καλυτέρα και ουσιαστικά" είπε ο Παύλος Χρηστίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA.

"Κανείς δεν πανηγυρίζει για τη δύσκολη αυτή κατάσταση. Κοινός μας εχθρός είναι ο κορoνοϊός. Όλοι μας βρισκόμαστε στην ίδια μεριά, εκτός από κάποιους οι οποίοι έχουν αποφασίσει να έχουν πολιτικά οφέλη από την αμφισβήτηση, ενός ιού που σκοτώνει καθημερινά κόσμο παγκοσμίως. Με αυτούς θα ασχοληθούμε κάποια άλλη στιγμή. Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση για έξι μήνες δεν έκανε όλα αυτά τα οποία όφειλε να έχει κάνει για να προετοιμαστεί σωστά. Αρχές Ιουνίου είχαμε 20 κρούσματα την ημέρα σε όλη την Ελλάδα και ξεκινήσαμε από μια αφετηρία η οποία ήταν πάρα πολύ καλή σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη" πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, τόνισε: "Άκουσα σήμερα το πρωί τον κ. Γεωργιάδη να λέει ότι η κυβέρνηση έπεσε έξω στις προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας, γιατί πίστεψε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού θα καταστήσουν το ιό αδύναμο. Δεν αμφισβητούμε τους ειδικούς, όμως αυτό που λέμε είναι ότι η κυβέρνηση επέλεξε να ανοίξει τον τουρισμό χωρίς τεστ στις πύλες εισόδου. Αυτό πολλαπλασίασε τα κρούσματα στα νησιά. Έκλεισε η Πάρος η Μύκονος, ο Πόρος, και άλλα νησιά εξαιτίας των κρουσμάτων και στη συνέχεια ο συνωστισμός στα ΜΜΜ, τα ελλιπή μέτρα, ακόμα και το μήνυμα που έστειλε η παρουσία του πρωθυπουργού και άλλων υπουργών του σε σειρά εκδηλώσεων χωρίς μάσκα, δημιουργεί μια χαλαρότητα στους πολίτες".

"Το γεγονός ότι τα στελέχη της ΝΔ και ο Πρωθυπουργός βγήκαν σε πολλές φωτογραφίες από τη Σαντορίνη να πιστωθούν την αντιμετώπιση της πρώτης φάσης της πανδημίας, δημιούργησε μια χαλάρωση, την οποία δυστυχώς τη βλέπουμε μπροστά μας, μαζί βέβαια με το ελλιπές της έργο και την αβελτηρία των μέτρων που εφάρμοσε.

Δεν ενισχύθηκε το ΕΣΥ όπως θα έπρεπε, δεν ελήφθησαν μέτρα ενίσχυσης της τηλεργασίας και της τηλεκπαίδευσης, με αποτέλεσμα αυτό το φιάσκο το οποίο βιώνουμε σήμερα, και όλο αυτό είναι κάτι το κανείς δε μπορούσε να πει ότι δεν είχε προβλέψει. Σαφώς έγιναν λάθη και παραλείψεις και από άλλες χώρες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ως προς τη διαχείριση της πανδημίας.

Κανείς όμως, δεν ξεκίνησε από τη δικιά μας αφετηρία. Η η κυβέρνηση πέτυχε στη διαχείριση και επομένως δεν χρειαζόταν να πάμε σε δεύτερο lockdown, ή απέτυχε στα ημίμετρα και γι αυτό αναγκάστηκε να πάει σε lockdown ξανά. Δε μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο. Υπάρχει μια πολύ δύσκολη κατάσταση, όμως είναι αντιμετωπίσιμη.

Έχω ακούσει επανειλημμένως τον κ. Καραμανλή να λέει ότι στα ΜΜΜ θα υπάρξει αλλαγή η οποία δεν ήρθε. Το ίδιο έκανε και η κα Κεραμέως με την τηλεκπαίδευση, όπως και άλλοι υπουργοί για τις ΜΕΘ. Επομένως κάτι δεν έχει πάει καλά εδώ .Κάνουμε ουσιαστική αντιπολίτευση, γεμάτη προτάσεις.

Όσον αφορά εμάς, έχουμε καταθέσει πάνω από 150 προτάσεις και μία σειρά από αυτές υιοθέτησε και κ. Μητσοτάκης.Η ελληνική Βουλή υιοθέτησε την πρότασή μας για χορηγία δημιουργίας ΜΕΘ. Καταθέσαμε παράλληλα την πρόταση για Ελληνικό ταμείο ανασυγκρότησης. Την 3η Σεπτέμβρη κάναμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για το ΕΣΥ. Και αύριο η Φώφη Γεννηματά θα καταθέσει μία ακόμη ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεων που αφορά στα ζητήματα αντιμετώπισης του COVID-19" κατέληξε ο Παύλος Χρηστίδης.


Πηγη: enikos.gr


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια