ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Συμβολική κινητοποίηση από την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Λάρισας


Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Λάρισας συμμετέχει και στηρίζει την συμβολική  κινητοποίηση λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφάλειας, σήμερα Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2020 και ώρα 12:30μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.  

Ενώνουμε τη φωνή μας αυτή τη μέρα απεργίας του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα, με βασικό στόχο τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας της υγείας, επίσης διεκδικούμε όλες τις προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Η δεύτερη εβδομάδα της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας φέρνει στην επιφάνεια ακόμα περισσότερο τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας και οι δάσκαλοί τους.  Το Υπουργείο εξακολουθεί να μη λαμβάνει κανένα μέτρο για την ισότιμη πρόσβαση των μαθητών που είτε λόγω έλλειψης των συσκευών και internet, είτε λόγω αντικειμενικών προβλημάτων στις οικογένειες (ταυτόχρονη τηλεργασία, ταυτόχρονη παρακολούθηση των παιδιών, κλπ.) δε συμμετέχουν αυτές τις μέρες. Τα τάμπλετ που είχε υποσχεθεί… ακόμα έρχονται στα σχολεία.

Νιώθουμε αγανάκτηση για τον εμπαιγμό της κυβέρνησης σε βάρος μας, αφού η διεκδίκηση για αυτονόητα πράγματα όπως γιατρούς, νοσηλευτές, νέες ΜΕΘ, αύξηση των δρομολογίων στα ΜΜΜ, για σχολεία με ασφάλεια με λιγότερους μαθητές ανά τάξη, προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, θεωρήθηκε μεγάλο κόστος και πολυτέλεια, ενώ την ίδια στιγμή βρήκαν χρήματα να ενισχύσουν τις ιδιωτικές κλινικές που αποζημιώθηκαν διπλά και τριπλά.

Δε δεχόμαστε να χαθεί άλλη μια σχολική χρονιά!

Δεν δεχόμαστε τα παιδιά μας να πάρουν τίποτα λιγότερο από αυτό που τους αξίζει! 

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων:

  • Να δοθούν σε όλα τα παιδιά τεχνολογικά μέσα, τάμπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, γρήγορο internet με ευθύνη του κράτους

  • Να γίνουν δωρεάν μαζικά τεστ σε όλη τη σχολική κοινότητα ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια.

  • Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις και να δημιουργηθούν νέες σχολικές αίθουσες.

  • Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ στα σχολεία καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

  • Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας, ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

  • Να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

  • Να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολικών λεωφορείων.

  • Να γίνει αναπροσαρμογή της ύλης και να στηριχθούν όλα τα παιδιά με ενισχυτική διδασκαλία και φροντιστηριακά μαθήματα αμέσως μόλις ανοίξουν τα σχολεία. 

[ads-post] 

Ενώνουμε την φωνή μας με τους υγειονομικούς και όλους τους εργαζόμενους για άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας στην μόρφωση και τη ζωή.



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια