ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Ν. Γαμβρούλας: Να εξασφαλιστεί η προστασία των εργαζομένων στο Δήμο Λαρισαίων


Με μέλη της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων στο Δήμο Λαρισαίων συναντήθηκε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ορμή Ανανέωσης» Νίκος Γαμβρούλας και ο δημοτικός σύμβουλος Αχιλλέας Λώλος, με σκοπό να ενημερωθούν για τις συνθήκες εργασίας εν καιρό πανδημίας, αλλά και να διερευνήσουν τις καταγγελίες που υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες για ελλιπή μέτρα προστασίας στους εργαζόμενους του Δήμου.

Οι 2 δημοτικοί σύμβουλοι έλαβαν αναλυτική ενημέρωση και συνομίλησαν με εργαζόμενους από διάφορες υπηρεσίες του Δήμου, διαπιστώνοντας τα εξής:

-          Στις υπηρεσίες όπου βρέθηκαν εργαζόμενοι θετικοί στον κορονοϊό, παρόλο που ζητήθηκε μαζική ιχνηλάτηση, πάρθηκαν  αποφάσεις για το ποιος θα υποβληθεί σε τεστ οι οποίες χαρακτηρίζονται στην καλύτερη ως προβληματικές , ενώ οι χώροι δεν έκλεισαν για απολύμανση.

-          Στις εκκλήσεις των εργαζομενων για συντονισμό και οργάνωση στην διαχείριση των κρουσμάτων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έριχνε την ευθύνη στον γιατρό εργασίας, ο γιατρός εργασίας στον αρμόδιο αντιδήμαρχο και στο τέλος όλοι μαζί στον ΕΟΔΥ. Αποτέλεσμα είναι να δηλώνουν όλοι αναρμόδιοι και οι εργαζόμενοι να μην γνωρίζουν πως να προστατευτούν.

-          Οι εργαζόμενοι δεν έχουν γνώση για τον τρόπο διαχείρισης κρουσμάτων, καθώς δεν έχουν λάβει ενημέρωση γι ‘ αυτό.

-          Παρατηρούνται (λίγα ευτυχώς) περιστατικά έλλειψης αντισηπτικών και θερμομέτρων σε υπηρεσίες, κυρίως σε αλλαγή βάρδιας.

-          Σε εργαζόμενους δεν έχουν χορηγηθεί ΜΑΠ

 

Γίνεται κατανοητό πως οι Δήμοι καλούνται να λειτουργήσουν κάτω από έκτακτες συνθήκες, όμως μετά από 8 μήνες, θα έπρεπε να υπάρχει η στοιχειώδης οργάνωση, καθώς η έλλειψη οργάνωσης δημιουργεί σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων του Δήμου, ενώ παράλληλα σε περίπτωση ευρείας διασποράς οι υπηρεσίες θα ξεμείνουν από εργαζόμενους και δεν θα διεκπεραιώνονται οι καθημερινές απαραίτητες λειτουργίες.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να μην αρνείται τον διάλογο και να λειτουργήσει ως προστάτης των εργαζομένων σε αυτήν την ιδιαίτερη και δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Συγκεκριμένα η δημοτική αρχή θα πρέπει:

-          Να προβεί σε ενημέρωση όλων των υπαλλήλων του Δήμου, σχετικά με τη λήψη μέτρων και την εφαρμογή όλων των πρωτοκόλλων για τη διαχείριση των «κρουσμάτων» σε περιβάλλον εργασιακού χώρου.

-          Να απαιτήσει άμεσα από τον ΕΟΔΥ την διενέργεια μαζικών τεστ σε εργαζόμενους των υπηρεσιών του Δήμου.

-          Να εξασφαλίσει την αδιάκοπη καθαριότητα στους χώρους εργασίας και την απαραίτητη απόσταση μεταξύ των εργαζομένων σε διοικητικές υπηρεσίες.

-          Να εξασφαλίζει την απολύμανση όλων των χώρων της υπηρεσίας, σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος.

-          Να χορηγηθούν όλα τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους, στην ποσότητα που απαιτείται.

-          Να γίνεται συνεχής έλεγχος για την ύπαρξη αντισηπτικών, μασκών, γαντιών κτλ σε όλες τις υπηρεσίες, ώστε να μην παρατηρηθεί πότε έλλειψη.

-          Να εξασφαλίσει την ύπαρξη θερμόμετρου για θερμομέτρηση σε όλες τις υπηρεσίες.

[ads-post] 

Ελπίζουμε η Δημοτική Αρχή να μην προσπαθήσει να διαψεύσει όσα είδαμε με τα μάτια μας και ακούσαμε με τα αυτιά μας. Δεν είναι καν μια ανακοίνωση καταγγελίας η συγκεκριμένη. Είναι μια έκκληση για καλύτερη οργάνωση του Δήμου, ώστε να εξασφαλιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η υγεία και η ασφάλεια των εργαζόμενων στον Δήμο.

Σε αυτήν την πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα και η πόλη μας, δεν υπάρχουν στρατόπεδα. Η μάχη είναι κοινή και οφείλουμε να την κερδίσουμε.



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια