ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Ο Covid-19 «ξεκληρίζει» την ελληνική εκκλησία


Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των θυμάτων του κορονοϊού στο εσωτερικό της Ελληνικής εκκλησίας, παρά τις διαβεβαιώσεις ανώτατων κληρικών, (επίορκων) κυβερνητικών αξιωματούχων και «επιστημόνων» (που εποφθαλμιούν κυβερνητικές θέσεις) ότι δεν μεταδίδεται στις εκκλησίες.

Λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση της είδησης ότι ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, είναι θετικός στον κορονοϊό, ανακοινώθηκε ο θάνατος του Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννη. Και οι δυο καλούσαν τους πιστούς να προσέρχονται στις εκκλησίες, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων.

[ads-post] 
Με μια πρόχειρη σταχυολόγηση ειδήσεων για το θάνατο κληρικών από τον κορονοϊό και την μετάδοσή του σε ιερείς βρήκαμε τις παρακάτω πληροφορίες (η λίστα περιλαμβάνει μόνο τις πρώτες ειδήσεις που προκύπτουν από ολιγόλεπτη αναζήτηση στο Google):

Στις 28 Ιουλίου πληροφορηθήκαμε το θάνατο 71χρονου ιερέα από τη Μορσίνη, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό και νοσηλευόταν για τρεις εβδομάδες στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης.

Στις 16 Αυγούστου βρέθηκε θετικός μεσήλικας ιερέας ναού της πόλης της Μυτιλήνης. Λίγες ημέρες αργότερα βρέθηκε θετικός ο Πρωτοσύγκελος Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, στα Τρίκαλα, π. Αλέξιος Κανίνας, ο οποίος από ραδιοφωνική εκπομπή υποστήριζε ότι από τη Θεία Κοινωνία δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού.

Θετικοί στον κορονοϊό έχουν βρεθεί ιερέας και ψάλτης του ιερού ναού Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών τον Οκτώβριο. Στο συγκεκριμένο ναό είχε γίνει πανηγύρι και ιερέας του ναού προέτρεπε τους πιστούς να μην φορούν μάσκες, λέγοντας ότι οι υγιείς χριστιανοί δε χρειάζονται μάσκες εντός του ναού.

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε στις 21 Οκτωβρίου ιερέας του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ωραιοκάστρου.

Μια ημέρα νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό ιερέας στην περιοχή της Αμαλιάδας.

Στις 22 Οκτωβρίου θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ιερέας και όλη η οικογένειά του στην κοινότητα Πανόπουλου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Στις 6 Νοεμβρίου έχασε τη μάχη με τον Κορονοϊό ιερέας από τη βόρεια Κέρκυρα, που νοσηλευόταν για αρκετές ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου του νησιού.

Στις 14 Νοεμβρίου ο Πατήρ Ζαχαρίας, που ζει στις Βρυξέλλες, περιέγραφε την παραλίγο μοιραία επαφή του με τον ιό η οποία τον ανάγκασε να νοσηλευτεί για τουλάχιστον δέκα ημέρες με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στα πρώτα κρούσματα ασθενών του κορονοϊου στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο ήταν προσκυνητές που είχαν επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους.


*με πληροφορίες του Infowar



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια