ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020

Νέα πτέρυγα covid-19 στο Νοσοκομείο Τρικάλων, στη Β΄ Παθολογική


Η Διοίκηση του Νοσοκομείου λαμβάνει έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr το Δ.Σ. συνήλθε το βράδυ της Παρασκευής προκειμένου να επανεκτιμήσει την κατάσταση που επικρατεί στον Νοσηλευτικό μας ίδρυμα έπειτα από την δραματική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες και την ανάγκη εξασφάλισης νέων κλινών.

Στο πνεύμα αυτό, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Στέφανος Τσουρβάκας πρότεινε την συν-λειτουργία της Α΄ και Β΄ Παθολογικής Κλινικής στο επόμενο χρονικό διάστημα-και εφόσον χρειαστεί-και στο χώρο της Β΄ Παθολογικής να φιλοξενούντα τα ύποπτα ή και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19.

Με την ανακατανομή του Ιατρικού Προσωπικού για την κάλυψη των αυξημένων του Τμήματος COVID-19 καθώς και με την αύξηση των κλινών του συγκεκριμένου Τμήματος, καθίσταται πλέον αναγκαία και η συν-λειτουργία Κλινικών του Νοσοκομείου, πέραν αυτών που ήδη έχουν γίνει, (Ορθοπεδικής, Ουρολογικής, Χειρουργικής Οφθαλμολογικής). Βάσει των παραπάνω, προτείνω τη συν-λειτουργία των δύο Παθολογικών Κλινικών του Γ.Ν.Τρικάλων, Α΄ και Β΄ Παθολογική Κλινική, στην πτέρυγα της Α΄ Παθολογικής Κλινικής με σύνολο οκτώ (8) Ειδικευμένων Παθολόγων και το σύνολο Ειδικευομένων των Παθολογικών Κλινικών (εκτός των 2 που έχουν ήδη μετακινηθεί στο Τμήμα COVID-19). Η πτέρυγα της Β΄ Παθολογικής να χρησιμοποιηθεί προς το παρόν για νοσηλεία υπόπτων περιστατικών COVID-19 και, εάν παραστεί ανάγκη, και νοσούντων από COVID-19. Με τη συν-λειτουργία των δύο Παθολογικών Κλινικών, καθίσταται προφανές ότι γίνεται καλύτερη δυνατή χωροταξική διαχείριση με την ανάπτυξη περισσότερων κλινών για περιστατικά COVID-19 και ταυτόχρονα αξιοποίηση νοσηλευτικού και διαχείριση του ιατρικού δυναμικού των δύο Κλινικών. Η εφημεριακή κάλυψη του ενιαίου Παθολογικού Τμήματος προτείνω να γίνεται με δύο (2) Ειδικευμένους σε Ενεργό Εφημερία και έναν (1) σε Μικτή καθώς και με δύο (2) Ειδικευομένους Ιατρούς. 2».

[ads-post] 

Παράλληλα το Δ.Σ. αποφάσισε πως θα γίνει η κατανομή των ιατρών στη νέα πτέρυγα.

Σημειώνεται ότι το Δ.Σ. υποχρεώθηκε να προχωρήσει στην παραπάνω απόφαση με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες, καθώς οι κλίνες στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα του 4ου ορόφου παρουσιάζουν ήδη πληρότητα κοντά στο 100%.


Πηγή: trikalavoice.gr« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Viral by #MyWonderWall