ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας: Μήνυμα του προέδρου Χαρ.Παπαδόπουλου για το νέο lockdown


Δυστυχώς αν και στα καταστήματα λιανικού εμπορίου δεν υπήρχε μεγάλη διασπορά του ιού, δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε το γενικότερο κλείσιμο. 

Ακόμη δεν έχουμε συνέλθει από το πρώτο lockdown και μας βρίσκει το δεύτερο.

Η προσδοκία μας πλέον, είναι να ανοίξουμε τα καταστήματα μας όσο πιο σύντομα γίνεται για να προλάβουμε την εορταστική περίοδο , ευελπιστώντας στην ανάκαμψη της αγοράς.

Αυτό βέβαια για να γίνει, χρειάζεται την στήριξη από την πολιτεία , παίρνοντας αυτήν την φορά άμεσα και γενναία μέτρα.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι μεν στη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν φτάνουν να αντιμετωπίσουμε και να σπάσουμε το οικονομικό παγόβουνο που έχει δημιουργηθεί.

Επιτακτική ανάγκη είναι να πραγματοποιηθούν οι θέσεις μας ΑΜΕΣΑ.

Η επαναφορά της ρύθμισης των 120 δόσεων για οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η Νομοθετική ρύθμιση που ανακοινώθηκε για απαλλαγή του 40% από την καταβολή ενοικίων για επιχειρήσεις που έκλεισαν υποχρεωτικά μετά από κρατική εντολή ,θα πρέπει να έχει διάρκεια προκαθορισμένη 6 μηνών και να μην ανακοινώνεται μήνα-μήνα, ωστόσο θα πρέπει να υπάρχει η ανάλογη επιδότηση αντίστοιχα προς τους ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Έκτακτη έντοκη ρύθμιση 48 δόσεων για όλες τις τρέχουσες υποχρεώσεις που θα λειτουργήσει ως έμμεση χρηματοδότηση και πρόληψη από την δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων. 

Την χορήγηση χαμηλότοκων μικροπιστώσεων για την εξόφληση τιμολογίων προμηθευτών και πάγιων υποχρεώσεων κατά το πρότυπο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, για όσο διαρκεί η κρίση με ισχυροποίηση της βαρύτητας του κριτηρίου της πτώσης τζίρου.

Την εκπόνηση νέου ειδικού προγράμματος κατά τα πρότυπα του πρόσφατου προγράμματος ΑΝΑΣΑ, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των πολύ μικρών επιχειρήσεων. 

Την καθιέρωση επιτέλους του ειδικού ακατάσχετου - τροφοδότη επαγγελματικού λογαριασμού.

[ads-post] 

Λαμβάνοντας υπόψιν τους τις έως σήμερα ληφθείσες αποφάσεις της κυβέρνησης, εάν εφαρμοστούν ολοκληρωμένα και έγκαιρα μπορεί να αποτελέσουν μεγάλη βοήθεια για τη διάσωση εκατοντάδων επιχειρήσεων που η οικονομική και υγειονομική κρίση, τους έχει εξουθενώσει. Σε κάθε άλλη περίπτωση κινδυνεύουν με λουκέτα και ανεργία για τους εργαζόμενους.« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια