ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Ικανοποιητικά τα αποτελέσματα των Rapid test για τον κορωνοϊό στον Δήμο Κιλελέρ

Image


Με μεγάλη συμμετοχή διενεργήθηκε στη Νίκαια ο μαζικός δειγματοληπτικός έλεγχος πολιτών, με rapid test της δράσης «drive through testing», που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Κιλελέρ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Κινητής Μονάδας Ειδικού Σκοπού του Ελληνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας(ΕΟΔΥ). Πρόκειται για μια δράση  που έγινε στο χώρο έμπροσθεν του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου. Δημότες του Δήμου Κιλελέρ υποβλήθηκαν σε rapid test άμεσα και με ασφάλεια μέσα από το αυτοκίνητό τους, τηρώντας παράλληλα τις απαραίτητες οδηγίες που προβλέπονται σχετικά με τη μετακίνησή τους. Αξίζει να επισημανθεί πως ελήφθησαν τουλάχιστο 186 δείγματα εκ των οποίων μόνο 4 διαγνώστηκαν θετικά.

Με την έναρξη της δειγματοληψίας η συμμετοχή των δημοτών του Δήμου Κιλελέρ ήταν μεγάλη με την «ουρά» από τα οχήματα να φτάνει εκατοντάδες μέτρα από τον χώρο λήψης των δειγμάτων και τους οδηγούς να περιμένουν υπομονετικά εντός του αυτοκινήτου τους. Να σημειωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες στη δειγματοληψία, μετά από λίγη ώρα, ενημερώνονταν με γραπτό μήνυμα sms στα κινητά τους, ο καθένας ξεχωριστά, για το αν είναι θετικό ή αρνητικό το δείγμα που έδωσαν.

[ads-post] 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος τόνισε πως

«βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή της πανδημίας. Σε μία εποχή κατά την οποία η ανάγκη να διαμορφώνουμε μία κατά το δυνατό ακριβέστερη εικόνα για τη διασπορά του ιού στην κοινωνία, είναι επιβεβλημένη. Στο πλαίσιο αυτό μας συνδράμει τόσο η Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και ο ΕΟΔΥ που ευχαριστώ δημόσια.  Ιδιαίτερες ευχαριστίες, για μία ακόμη φορά απευθύνω στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό και στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου -  συντονιστή δράσεων covid 19 της Περιφέρειας Β. Πινακά.  Ο Δήμος Κιλελέρ αναλαμβάνει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που ως στόχο έχουν την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Τονίζω όμως πως για να κερδηθεί αυτή η «μάχη» απέναντι στον αόρατο εχθρό του ιού θα πρέπει και ο καθένας μας ξεχωριστά να επιδείξει την αρμόζουσα ατομική ευθύνη».

Στον χώρο διεξαγωγής της διαδικασίας βρέθηκαν ο δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος, ο πρόεδρος του Π.Σ. - συντονιστής δράσεων covid 19 της Περιφέρειας Θεσσαλίας Β. Πινακάς,  ο πρόεδρος του Δ.Σ. Σ. Καλέτσιος, οι αντιδήμαρχοι Κ. Χατζηκωνσταντίνου, Αχ. Χατζούλης, Β. Χλιάπη – Γκουνιαρούδη και Αλ. Χονδρονάσιος, οι δημοτικού σύμβουλοι Αν. Ρεντζιάς, Κ. Φιλιππούλης και Χ. Χατζούλης και η γιατρός εργασίας του Δήμου Μ. Κόκκουβα.


Image
« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια