ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας εξασφάλισαν το γιορτινό τραπέζι άπορων οικογενειών


Σε ανακοίνωση των Ενεργών Πολιτών Λάρισας επισημαίνονται τα εξής:

«Βιώνουμε ίσως τα πιο παράξενα Χριστούγεννα της ζωής μας!

Κλεισμένοι σε καραντίνα με τον επικίνδυνο ιό να μας περιβάλλει, μακριά από αγαπημένους συγγενείς και φίλους, χωρίς εκείνη την όμορφη γιορτινή ατμόσφαιρα που ζούσαμε άλλες χρονιές. 

Το σπίτι μας, η οικογενειακή θαλπωρή που πάντα αναζητούσαμε, τώρα κατάντησε η φυλακή μας, και γύρω μας πλανάται ο φόβος…

Αυτή όμως είναι η απαισιόδοξη θεώρηση των πραγμάτων…

Ως Ενεργοί Πολίτες οφείλουμε να βλέπουμε τα πράγματα με αισιοδοξία, όποια κι αν είναι η κατάσταση που βιώνουμε!

Η καραντίνα είναι η ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά με την οικογένειά μας, που άλλες φορές ίσως να μην είχαμε το χρόνο να το κάνουμε! Είναι η ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα και τον εαυτό μας, να στοχαστούμε, να διαβάσουμε, να ονειροπολήσουμε…

Ο περιορισμός του εμπορίου, παρά τα προβλήματα που δημιουργεί, βάζει φρένο στον υπέρμετρο καταναλωτισμό και την εμπορευματοποίηση των γιορτών, που μας κατέκλυζε τα προηγούμενα χρόνια τέτοιες μέρες. Είναι ευκαιρία να δούμε την ουσία των εορτών, να βιώσουμε την ταπεινότητα και τη λιτότητα του ερχομού του Θεανθρώπου και να γεμίσει η ψυχή μας με γαλήνη, μακριά από ξέφρενες διασκεδάσεις και καταναλωτικές υπερβολές…

Είναι η ευκαιρία να σκεφτούμε και τους συνανθρώπους μας που πλήττονται περισσότερο από μας σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, και να σκεφτούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να τους βοηθήσουμε! Είναι οι μέρες και οι καταστάσεις που φουντώνουν μέσα μας το πνεύμα της αλληλεγγύης, της αγάπης και της συμπόνιας για τον συνάνθρωπο!

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, παρά την αναγκαστική ματαίωση όλων των δραστηριοτήτων τους που εξασφάλιζαν τρόφιμα και χρειαζούμενα είδη για τις άπορες οικογένειες που βοηθούν, δεν θα μπορούσαν -ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες- να αφήσουν τους συνανθρώπους τους αβοήθητους.

Μη μένοντας πολλά περιθώρια δράσης λόγω των απαγορεύσεων, σκεφτήκαμε να απευθυνθούμε σε επιχειρήσεις και οργανώσεις του τόπου μας, που ξέρουμε ότι οι διοικήσεις τους είναι ευαίσθητες σε κοινωνικά θέματα, και το έχουν αποδείξει κι άλλες φορές στο παρελθόν.

Επίσης απευθυνθήκαμε στους παραγωγούς που με τις διοργανώσεις των Αγορών Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες, τους βοηθήσαμε να πουλήσουν τη σοδειά τους με καλύτερους όρους και για τους ίδιους, αλλά και για τους καταναλωτές.
Τώρα χρειαζόμασταν εμείς τη βοήθειά τους, για να μην αφήσουμε καμία οικογένεια που υποστηρίζουμε χωρίς τρόφιμα στο γιορτινό τραπέζι!

Όλοι τους ανταποκριθήκανε με μεγάλη προθυμία, γεγονός που μας συγκίνησε, γιατί αποδεικνύει άλλη μία φορά τους στενούς δεσμούς αλληλεγγύης που έχει ο λαός μας μπροστά στις δύσκολες στιγμές!

Έτσι καταφέραμε ακόμα και μ’ αυτές τις απαγορευτικές για δράσεις συνθήκες, να συγκεντρώσουμε ποσότητες τροφίμων που θα βοηθήσουν τους δικαιούχους του Δωρητηρίου Τροφίμων των Εν.Πο.Λ., να περάσουν τις γιορτές αξιοπρεπώς! Τα τρόφιμα ήδη παραδόθηκαν στους δικαιούχους, εισπράττοντας πολλές ευχές και χαμόγελα, τα οποία υποσχεθήκαμε να τα διαβιβάσουμε σε όλους όσους βοήθησαν σ’ αυτό το έργο!
[ads-post] 
Για τους λόγους αυτούς, εκτός από τους εθελοντές μας που πάντα είναι «ετοιμοπόλεμοι» ακόμα και υπό τέτοιες συνθήκες, θέλουμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας και τους:
– Βιομηχανία Ζυμαρικών «MELISSA KIKIZAS S.A. »
– Εταιρεία Επεξεργασίας & Εμπορίας Κρέατος «ΚΑΣΙΔΗΣ Α.Ε.»
– Βιομηχανική & Εμπορική εταιρεία «ΣΟΓΙΑ ΕΛΛΑΣ»
– Α.Ε. Εμπορίας & Παραγωγής Ελαιούχων & λοιπόν τροφίμων «ΚΟΡΕ»
– Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
– Γκοφρετοποιία «QUARTET Α.Ε.»
– Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλίας
– Μελισσοκόμους συνεργάτες των Εν.Πο.Λ. Νταλαμπέκα Αλέξανδρο, Γκουντουβά Δημήτρη, Παππά Χρήστο, Κανιούρα Ωραοζίλη
– Παραγωγούς συνεργάτες των Εν.Πο.Λ. Στεργίου Παρασκευά & Θεοδωρόπουλο Γιώργο
– Αγροτικό Συνεταιρισμό Γυναικών Ελευθεραί « Η ΚΑΛΛΙΓΕΥΣΙΣ»
– Τις ομάδες εθελοντών της Τερψιθέας και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας
– Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους μεμονωμένους ευαίσθητους συμπολίτες μας, που προθυμοποιήθηκαν να προσφέρουν ότι μπορούσαν γι αυτό τον ιερό σκοπό.

Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο Υγεία, Αγάπη, Ευδαιμονία, με το καλό να μας έρθει η Καινούρια Χρονιά, νικώντας την πανδημία και κάθε τι αρνητικό που μας στερεί την ελευθερία μας!

Είμαστε σίγουροι ότι όλοι μαζί ενωμένοι, θα τα καταφέρουμε!»


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια