Ο Δήμος Λάρισας έκλεισε το μικρόφωνο του εθελοντή ραδιοφωνικού παραγωγού του δημοτικού σταθμού, Κώστα Σταυριανού επειδή μέσω της εκπομπής, τόλμησε να ασκήσει κριτική στην Ελληνική Αστυνομία και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Στην εκπομπή, ο Κώστας Σταυριανός αναφερόμενος στην πράξη βεβήλωσης από Αστυνομικό που κατέστρεψε την ανθοδέσμη πολίτη που προοριζόταν για να τιμήσει τη μνήμη του νεκρού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, άσκησε κριτική για την αστυνομική καταστολή στη χώρα μας.
Το γεγονός αυτό, προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας με τον Πρόεδρο, μάλιστα, να αιτείται για την «επίσημη αντίδραση του Δημάρχου Λαρισαίων» εναντίον του ραδιοφωνικού παραγωγού.
Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης και ο δήμαρχος Αποστόλης Καλογιάννης, υπακούοντας στα κελεύσματα της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, αποφάσισαν να διώξουν τον ραδιοφωνικό παραγωγό από το σταθμό.
Έτσι, η δημοτική αρχή εξέδωσε καταδικαστική ανακοίνωση, με την οποία επεσήμανε χαρακτηριστικά πως ο ραδιοφωνικός παραγωγός «επέλεξε να καταχραστεί της φιλοξενίας, μετατρέποντάς τη αυθαίρετα σε εκπομπή πολιτικού σχολιασμού μάλιστα αξιοποιώντας το μικρόφωνο ενός δημόσιου μέσου» κάνοντας λόγο για «μονόλογο προβολής των προσωπικών του απόψεων για την Ελληνική Αστυνομία».
Κι όλα αυτά γιατί ο μουσικός παραγωγός αφιέρωσε την εκπομπή του στην Ελληνική Αστυνομία, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «πράγματι υπάρχουν αστυνομικοί που υπηρετούν και προστατεύουν τον πολίτη» και ότι «φυσικά δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί το ίδιο, υπάρχουν και κάποιοι που έχουν τη διάθεση να τηρήσουν το Σύνταγμα και να μην καταστρατηγούν συνεχώς τις ατομικές ελευθερίες των πολιτών».
Οι δηλώσεις που ενόχλησαν την ευαίσθητη Ένωση Αστυνομικών Λάρισας, μάλλον ήταν οι εξής:
«Η Ελληνική Αστυνομία ομολογουμένως καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες, ειδικά τελευταία, για να δικαιολογήσει όλους τους χαρακτηρισμούς που κατά καιρούς τής προσάπτει ο ελληνικός λαός. Αυτοί οι συμπολίτες μας που εξεπλάγησαν προφανώς και δεν γνωρίζουν ότι οι αστυνομικοί στις πορείες από το 2008 και εντεύθεν βρίζουν εν χορώ τον νεκρό και ρωτάνε τους συγκεντρωμένους «πού είναι ο Αλέξης;»».
«Το ψάρι φυσικά βρομάει από το κεφάλι. Το αίτημά τους ήταν να βρεθεί μια ηγεσία που να τους λύσει τα χέρια. Και εισακούστηκε το αίτημα αυτό από τον Χρυσοχοΐδη. Λύθηκαν τα χέρια, ανοίγουν κεφάλια, σπάνε τα χέρια, παραβιάζεται το οικογενειακό άσυλο. Η Ελληνική Αστυνομία που αποφεύγει να φοράει διακριτικά όπως υποχρεούται, αλλά φοράει άλλα διακριτικά, όπως σιδηρογροθιές στα κράνη και ναζιστικά σύμβολα στα μπράτσα».
[ads-post]
Τα σχόλια αυτά λοιπόν προκάλεσαν την αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας με τον πρόεδρό της Θανάση Νταβούρα -όπως διαβάζουμε στο onlarissa.gr- να ζητά την παρέμβαση του δημάρχου Λαρισαίων: «Ως εργαζόμενος και πολίτης της Λάρισας, με θλίβει το γεγονός ότι συνεχίζεται από εργαζομένους στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας, αυτή τη φορά μάλιστα μέσω της συχνότητας αυτού, ο πόλεμος μίσους και λάσπης κατά των συναδέλφων μου αστυνομικών. Καταδικάζω απερίφραστα τέτοιες ρατσιστικές απόψεις και τους εκφραστές τους.
Οι Έλληνες αστυνομικοί είναι αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού συνόλου και χαίρουν της συντριπτικής αποδοχής από τους συμπολίτες. Αναμένω πλέον την επίσημη αντίδραση του δημάρχου Λαρισαίων, με τον οποίο ως Ενωση Αστυνομικών Λάρισας έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και θεωρώ ότι το ήθος του και γενικότερα η προσωπικότητά του επ’ ουδενί επικροτούν τέτοιες απόψεις. Είμαι περήφανος για τους συναδέλφους μου και για το επάγγελμά μου».
Όπως μάλιστα δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών, είχε προηγηθεί προ ημερών κι ένα ακόμα, αντίστοιχο, περιστατικό με έναν δημοσιογράφο του σταθμού, τον Ηλία Σκυλλάκο. Αυτός προκάλεσε πάλι την αντίδραση της τοπικής Αστυνομίας για μία ανάρτησή του στο facebook, για την αστυνομοκρατία στη γειτονιά του στις 6 Δεκέμβρη! Προφανώς στη Λάρισα η Αστυνομία δεν κάνει άλλη δουλειά από το να παρακολουθεί τους εργαζομένους του Δημοτικού Ραδιοφώνου.
Τελικά ο Κώστας Σταυριανός, συνεργάτης του σταθμού με διάφορους τρόπους εδώ και 15 χρόνια, εκδιώχθηκε.
Τα αστυνομικά αντανακλαστικά είναι άμεσα τελικά μόνο όταν πρόκειται για την άσκηση κριτικής σε βάρος τους.
Αν όμως αντί να παρακολουθούσαν όσους τους ασκούν κριτική, συγκεντρώνονταν στην πραγματική τους δουλειά και όχι πώς να υπερασπίζονται με τη στάση τους όσους βεβηλώνουν μνήμες αθώων παιδιών, ίσως ο καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση Χρήστος Παππάς, να ήταν τώρα στη φυλακή.
Πηγη: Rosa.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου