ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Διευκρινίσεις σχετικά με τον εμβολιασμό ζητά το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Λάρισας


Το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και συναφών χώρων Ν. Λάρισας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με προβληματισμούς που αφορούν στον εμβολιασμό. 

[ads-post] 

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξης:

"Διαχρονικά τα εμβόλια και οι εμβολιασμοί  έχουν σώσει τον πληθυσμό από ασθένειες που πραγματικά μάστιζαν την ανθρωπότητα κάποτε και έχει αυξήσει το προσδόκιμο ζωής. Ασθένειες που κάποτε αποτελούσαν μάστιγα έχουν εξαφανιστεί.

Παρουσιαστήκαν ξανά σε κράτη που η φτώχεια και οι πόλεμοι τα περιόρισαν ή που θεωρηθήκαν κόστος, με αποτέλεσμα να έχουμε ξανά εμφάνιση τους. Θεωρούμε ως εκ τούτου επικίνδυνες και είμαστε απέναντι στις θεωρίες που αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια που στρέφονται ενάντια στα εμβόλια. 

Στην παρούσα φάση ο εμβολιασμός είναι ένα αναγκαίο μέτρο για την διέξοδο από την υγειονομική κρίση που έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες συνανθρώπους μας. Οι υγειονομικοί ανήκουμε στις ομάδες υψηλού κινδύνου που θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.

Σωστά δεν κηρύχτηκε ο εμβολιασμός υποχρεωτικός. Αλλά αιφνιδιαστικά ήρθε η οδηγία από το υπουργείο υγείας  στις 16/2 όπου ουσιαστικά ζητούσε την άμεση απάντηση των εργαζομένων για το εμβόλιο.

Αυτό δημιούργησε πρακτικά κλίμα εξαναγκασμού και ανασφάλειας στους εργαζόμενους ενώ πολλοί εργοδότες πίεσαν τους εργαζόμενους να αποδεχτούν την απόφαση αυτή με την απειλή απόλυσης ή ακόμα και με το ότι δεν θα τους κάλυπταν πια με δωρεάν τεστ. Το σωματείο μας καταγγέλλει αυτή την πρακτική και καλούμε τους εργαζόμενους να την αναδείξουν ως μη αποδεκτή.

Η απόφαση για τον εμβολιασμό θα πρέπει να γίνει εφόσον δοθούν απαντήσεις στα ευλόγα ερωτήματα των συναδέλφων. Η ενημέρωση πρέπει να γίνει αρμοδίως από τους υπευθύνους εμβολιασμού στους χώρους δουλειάς .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :

•    Για πιθανές αντενδείξεις που πιθανόν κάνουν απαγορευτικό τον εμβολιασμό όπως αλλεργίες, φαρμακευτική αγωγή που κάποιοι συνάδελφοι ακολουθούν, άλλος προηγούμενος εμβολιασμός, εγκυμονούσες κτλ

•    Ποια εμβόλια θα διατεθούν και πόσες φάσεις θα χρειαστούν για την πλήρη ανοσία.

•    Παρενέργειες που μπορεί να εκδηλωθούν και τρόποι αντιμετώπιση τους.

•    Μέτρα που θα ληφθούν για την οργάνωση των εμβολιαστικών κέντρων

Η ενημέρωση μας αποτελεί δικαίωμα έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα να πειστεί το προσωπικό για την ασφάλεια και την αναγκαιότητα του εμβολίου.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η πορεία του εμβολιασμού στους υγειονομικούς θα επηρεάσει και την συμμετοχή του πληθυσμού ευρύτερα και γι΄ αυτό και κάτω από αυτή τη σκοπιά απαιτούμε  άμεση ενημέρωση."



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια