ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Δήμος Τεμπών: Επιστολή στο Υπ.Ανάπτυξης και Τροφίμων για την στήριξη των βαμβακοπαραγωγών


Με επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, και τον υφυπουργό, Κώστα Σκρέκα, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Τεμπών γνωστοποιεί τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βαμβακοπαραγωγοί της πειοχής του Δήμου, προκειμένου να υπάρξουν μέτρα στήριξης.

[ads-post] 

Αναλυτικά στην επιστολή της αναφέρονται τα εξής: 

Αξιότιμε Κύριοι,

Η Δημοτική αρχή του Δήμου Τεμπών, ανταποκρινόμενη στην αγωνία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μας, σε συνεργασία με τους φορείς του δήμου μας, απευθύνουν επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως γνωρίζετε, το 2020 ήταν μια από τις χειρότερες χρονιές οικονομικά, αν όχι η χειρότερη, για τους αγρότες του δήμου Τεμπών. Συγκεκριμένα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αγρότες – μέλη του Α.Σ. Μακρυχωρίου, της Ο.Π. Μακρυχωρίου και Συκουρίου, καθώς και Α.Σ. Καλοχωρίου πλήττονται από καιρικά φαινόμενα όπως και από ακαρπία σε δενδρώδεις καλλιέργειες, αμύγδαλα, ροδάκινα, βερίκοκα, καρπούζια και τώρα έρχεται να προστεθεί και το βαμβάκι.

Σε μια περιοχή που οι αποδόσεις βάμβακος υπερβαίνουν τα 430 κιλά ανά στρέμμα κατά την φετινή καλλιεργητική περίοδο, ο Μ.Ο. κυμάνθηκε στα 330 κιλά με μέση τιμή 0,39€ το κιλό.

Ε π ε ι δ ή η τιμή είναι η χειρότερη των τελευταίων δέκα ετών για τους βαμβακοκαλλιεργητές,  ε π ε ι δ ή λόγω του κορωναϊού, υπήρξαν δυσκολίες που επηρέασαν την πώληση του προϊόντος και ε π ε ι δ ή δείξατε, ορθά, ευαισθησία και για άλλα αγροτικά προϊόντα που τιμούν και αναδεικνύουν τη χώρα μας παγκοσμίως, σας παρακαλούμε να εξετάσετε σε συνεργασία και με το υπουργείο Οικονομικών, την οικονομική στήριξη των βαμβακοπαραγωγών δείχνοντας τη στήριξή σας τόσο για τους ίδιους όσο και για το εθνικό προϊόν που λέγεται «Λευκός Χρυσός».

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και σας ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία.

Με τιμή,

Μητσογιάννης Νικόλαος,

Αντιδήμαρχος Δ. Τεμπών & Πρόεδρος Ο.Π. Μακρυχωρίου

Μπούτος Ιωάννης,

Πρόεδρος Α.Σ. Μακρυχωρίου Ν. Λάρισας

Σαϊτης Γεώργιος,

Πρόεδρος Τ.Κ. Καλοχωρίου& Πρόεδρος Α.Σ. Καλοχωρίου Ν. Λάρισας


LSHARE


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια