ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Άννα Βαγενά: «Πανηγύρια Μητσοτάκη με έργα ΣΥΡΙΖΑ»


Σε δήλωση της η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κ. Άννα Βαγενά, αναφέρει:

"Δεν είναι η πρώτη φορά που με περίσσιο θράσος η κυβέρνηση της ΝΔ καρπώνεται όχι μόνο την πρωτοβουλία, αλλά και τα αποτελέσματα απαιτητικών και χρονοβόρων διαδικασιών, που παρέλαβε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να τα παρουσιάσει ως δικά της μέσα από φτηνές επικοινωνιακές φιέστες.

Ο λόγος για τα έργα κατασκευής του οδικού άξονα του Ε65, τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ «ξεκόλλησε» μετά από πολλά έτη αδράνειας προηγούμενων κυβερνήσεων, ολοκλήρωσε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, από τη χάραξη του δρόμου ως τις μακρές διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Μάιο του 2019 κατατέθηκε απολύτως πλήρης ο φάκελος έγκρισης του έργου στην Κομισιόν.

Αφού, λοιπόν, η κυβέρνηση της ΝΔ κυριολεκτικά κωλυσιέργησε επί 20 μήνες και αφού κατάφερε να ματαιώσει την παραίτηση των παραχωρησιούχων από την επιδότηση λειτουργίας που είχε πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ για το νότιο τμήμα του Ε65, φορώντας στο έργο ένα «καπέλο» αξίας 38 εκατ. ευρώ, τώρα πανηγυρίζει. Τώρα οργανώνει φιέστες, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εμφανίζεται στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα και να ανακοινώνει την «ολοκλήρωση του εμβληματικού έργου του Ε65», αποσιωπώντας τεχνηέντως ποιος έκανε όλη τη δουλειά, την αναίτια και τεράστια καθυστέρηση του έργου και φυσικά το επίσης αναίτιο επιπλέον κόστος που θα επιβαρύνει το δημόσιο, ύψους 38 εκατ. ευρώ.

Επίσης, πέντε μήνες μετά τις βιβλικές καταστροφές που προκάλεσε ο «Ιανός», ο πρωθυπουργός φέρεται να ανακοίνωσε σε φορείς της Καρδίτσας ένα πρόγραμμα αποκατάστασης υποδομών. Αλήθεια; Ποιο είναι αυτό; Και πότε θα ανακοινωθεί επίσημα; Και πότε θα υλοποιηθεί; Και θα αφορά μόνο την Καρδίτσα ή και τα Φάρσαλα; Ο λόγος σας συμβόλαιο; Θα παρακολουθούμε και θα περιμένουμε.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το φράγμα της Μεσοχώρας και τη μερική εκτροπή του Αχελώου, είναι πάλι «μία από τα ίδια». Τα ίδια ειπώθηκαν και στην περίφημη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει πριν από ένα χρόνο ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και έκτοτε βέβαια δεν προχώρησε τίποτα. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής και πάγια: Να αποσυνδεθεί το φράγμα της Μεσοχώρας από την εκτροπή του Αχελώου, με βάση τα θεσμικά κείμενα και τις αποφάσεις του ΣτΕ και της ΕΕ, ώστε να προχωρήσει επιτέλους το έργο, χωρίς επιβάρυνση στο φυσικό περιβάλλον και με γνώμονα την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών.

Ας πάψει, λοιπόν, αυτή η κυβέρνηση να χρησιμοποιεί και να παρουσιάζει ως δικά της έργα που μέσα σε λίγο χρόνο, με κόπο και με τεράστιες δυσκολίες κατάφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ας προχωρήσει σε πραγματικά έργα, γιατί από λόγια και μελέτες έχουμε χορτάσει."


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια