ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα λαμβάνουν οι πολίτες


Στη δημοσιότητα δόθηκε αντίγραφο του ψηφιακού πιστοποιητικού που θα λαμβάνουν οι πολίτες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους για τον κορονοϊό. Το πιστοποιητικό περιλαμβάνει βασικές πληροφορίες του εμβολιαζόμενου όπως το όνομα, το επώνυμο, η ημερομηνία γέννησης, ο ΑΜΚΑ, οι ημερομηνίες των δόσεων και ο τύπος του εμβολίου. Το πιστοποιητικό θα εκδίδεται σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί και τηρούνται στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμού COVID-19.

Η αρχή θα γίνει με τους υπερήλικες άνω των 85 ετών, οι οποίοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο στο φαρμακείο ή το ΚΕΠ της γειτονιάς τους, με SMS που θα λαμβάνουν όσοι είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και φυσικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Από τις 20 Ιανουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, στα εμβολιαστικά κέντρα Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., προστίθενται και τίθενται σε λειτουργία τα πρώτα 144 εμβολιαστικά κέντρα των Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, με βάση τον διαθέσιμο αριθμό εμβολίων.

Ήδη άρχισε η αποστολή των πρώτων γραπτών μηνυμάτων στην άυλη συνταγογραφηση. Μέσα σε 72 ώρες όσοι λάβουν το σχετικό μήνυμα θα πρέπει, σε περίπτωση που συμφωνούν με το προτεινόμενο ραντεβού, να στείλουν τον κωδικό, που θα τους έχει σταλεί στο 13034. Τα ραντεβού μπορούν να κλείνονται και στο φαρμακείο ή το ΚΕΠ της γειτονιάς τους, καθώς και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Σε περίπτωση που κάποιος ο οποίος ανήκει στην ηλικιακή ομάδα που δικαιούται να εμβολιαστεί και δεν διαθέτει ΑΜΚΑ ή ο αριθμός ΑΜΚΑ δεν μπορεί να αναγνωριστεί από το σύστημα, τότε πρέπει να συμπληρώσει μια φόρμα για να ελεγχθεί το αίτημα και να λάβει ενημέρωση με οδηγίες.

Όποιος ή όποια δεν έχει ΑΜΚΑ σε αυτό το link συμπληρώνει τα στοιχεία του ώστε να εξεταστούν από επιτροπή (https://emvolio.gov.gr/aitisi).

Στην αίτηση πρέπει να συμπληρώσετε τα κάτωθι στοιχεία:

Επώνυμο *

Όνομα *

Πατρώνυμο *

Αριθμός εγγράφου ταυτοποίησης *

Είδος εγγράφου ταυτοποίησης *

A.M.K.A. (εφόσον υπάρχει)

Α.Φ.Μ. (εφόσον υπάρχει)

Τηλέφωνο επικοινωνίας *

Εmail επικοινωνίας *


Πηγη: enikos.grΕκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια