ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Η κοινωνική προσφορά του Δήμου Τρικκαίων κατά τη διάρκεια της «Μήδειας»


Εκτός από τους δρόμους… υπάρχει και η κοινωνική διάσταση. Ο Δήμος Τρικκαίων το διάστημα της κακοκαιρίας «Μήδεια», δε φρόντισε μόνο για τον αποχιονισμό των δρόμων σε πολύ σύντομο διάστημα, με πλήρη ετοιμότητα, σχεδιασμό και τη συνεργασία των πολιτών.


Εδωσε έμφαση και στην κοινωνική μέριμνα σε τρία διαφορετικά επίπεδα:


1. Με τα οχήματα του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», μεταφέρθηκαν εμβολιασμό 35 άτομα, λόγω αδυναμίας πρόσβασης στα εμβολιαστικά κέντρα, απόρροια των δυσμενών καιρικών συνθηκών.  


2. Το τηλεφωνικό κέντρο του «20000» (Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη) λειτούργησε μέχρι τις 10 το βράδυ και το Σάββατο και την Κυριακή, όπως και τις εργάσιμες ημέρες, ειδικά για να αντιμετωπιστούν προβλήματα που προέκυπταν από τη «Μήδεια». Ετσι, το τηλεφωνικό κέντρο δέχθηκε συνολικά  249 αιτήματα, εκ των οποίων:
- 177 αφορούσαν σε θέματα λόγω «Μήδειας»
- 61 σε θέματα καθημερινότητας
 -31 σε εμβολιασμούς και άλλα επείγοντα ζητήματα υγείας.


3. Λειτούργησαν ο Ξενώνας Αστέγων (στο Κέντρο Ημέρας Αστέγων) και θερμαινόμενη αίθουσα στο Ε ΚΑΠΗ, σε όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας. Μέχρι τώρα, 10 συμπολίτες επισκέφθηκαν και τις δύο αίθουσες τις ημέρες της χιονόπτωσης και του παγετού.


Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των συμπολιτών, τονίζει η αντιδήμαρχος Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου, «ειδικά την περίοδο της κακοκαιρίας, με τις χαμηλές θερμοκρασίες. Στόχος μας, το να αυξήσουμε την προσφορά βοήθειας σε κάθε συμπολίτη που βρίσκεται σε δυσμενή θέση, στην πόλη και τα χωριά».




Όλη η Ενημέρωση από το Κέντρο της Ελλάδας στο www.iTHESSALY.gr

« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια