ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Αναστολή λειτουργίας ΟΛΩΝ των σχολικών μονάδων και την Τρίτη στους Δήμους της Π.Ε. Λάρισας

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας: Κλειστά αύριο Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «ενημερώνει ότι -λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του παγετού- θα ανασταλεί η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία ΟΛΩΝ των σχολικών μονάδων της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, και ειδικότερα των Δήμων ΛΑΡΙΣΑΣ, ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, ΤΕΜΠΩΝ, ΚΙΛΕΛΕΡ, ΑΓΙΑΣ, ΦΑΡΣΑΛΩΝ και ΤΥΡΝΑΒΟΥ,σύμφωνα με αντίστοιχες αποφάσεις των Δημάρχων.

Συνεπώς, όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προχωρούν,την Τρίτη 16-02-2021, σε σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, και συγκεκριμένα κατά τις ώρες 14:10 έως 17:20 τα Δημοτικά Σχολεία και 14:10 έως 16:20 τα Νηπιαγωγεία, σύμφωνα με τις με αρ. πρωτ. 131451/ΓΔ4/30-09-20 (Β ́ 4264) και με αρ. πρωτ. 155689/ΓΔ4/14-11-20 (Β ́ 5044) Υπουργικές Αποφάσεις και σε εφαρμογή της αρ. πρωτ. 155692/ΓΔ4/14-11-20 εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα: «Οδηγίες και πληροφορίες για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση».

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας: Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων την Τρίτη

Σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας επισημαίνονται τα εξής:

«Οι σχολικές μονάδες γενικής και ειδικής αγωγής, δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας δεν θα λειτουργήσουν, αύριο Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με αποφάσεις, που εκδόθηκαν από τους Δημάρχους των Δήμων Λαρισαίων, Αγιάς, Ελασσόνας, Κιλελέρ, Τεμπών, Τυρνάβου και Φαρσάλων.

Η εκπαιδευτική διαδικασία σε όλες τις σχολικές μονάδες της ΔΔΕ Λάρισας, πραγματοποιείται κανονικά, με εξ αποστάσεως εκπαίδευση,  όπως προβλέπεται στο ΦΕΚ 4264/τ.Β/30-9-2020, και σε εφαρμογή της με αρ.πρωτ.155692/ΓΔ4/14-11-20 εγκυκλίου  με θέμα: «Οδηγίες και πληροφορίες για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση», του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Σε ανακοινώσεις των Δήμων της Π.Ε. Λάρισας αναλυτικά αναφέρονται τα εξης:

Δήμος Λαρισαιων: Κλειστα όλα τα  σχολεία και οι εκπαιδευτικες δομες την Τρίτη 16/2/2021 λόγω παγετού

Από το Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνονται τα εξής: 

Για αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, δημόσια και ιδιωτικά, γενικής και ειδικής αγωγής,  καθώς και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ θα παραμείνουν κλειστά. 

Τονίζεται  ότι τα διδακτήρια στην συντριπτική πλειονότητά τους, δεν παρουσιάζουν προβλήματα, αφού οι αυλές είναι καθαρές από χιόνι και η πρόσβαση στα διδακτήρια γίνεται χωρίς προβλήματα. 

Η απόφαση ελήφθη, με βάση τις προβλέψεις για ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένονται αύριο (πρόβλεψη για -9 βαθμούς Κελσίου το πρωί) σε συνδυασμό με την ανάγκη λήψης μέτρων στα σχολεία για τον κορονοιό (ανοικτά παράθυρα, αερισμός αιθουσών κ.α.).

Επίσης, ανακοινώνεται ότι οι Δημοτικοί και ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί Παιδικοί Σταθμοί,  θα λειτουργήσουν  αύριο για όσους γονείς επιθυμούν να πάνε τα παιδιά τους.

Κλειστά όλα τα σχολεία στο Δήμο Τυρνάβου την Τρίτη 16/2 και Τεταρτη 17/2

Με απόφαση του Δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα την Τρίτη 16/2 και Τετάρτη 17/2 όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Τυρνάβου  ο βρεφονηπιακός, οι παιδικοί σταθμοί, η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση) θα παραμείνουν κλειστές, εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων (ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες-παγετός-χιονόπτωση) και της επαγόμενης επικινδυνότητας στη μετακίνηση των μαθητών.

Ενημέρωση για τα σχολεία από το Δήμο Ελασσόνας

Με απόφαση του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα, κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου όλα τα σχολεία του δήμου, τόσο της Α/Βάθμιας όσο και της Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω των καιρικών συνθηκών 

Οι Παιδικοί Σταθμοί του δήμου θα λειτουργήσουν ως εξής: 

ΑΝΟΙΧΤΑ στην πόλη της Ελασσόνας 
ΚΛΕΙΣΤΑ σε Λιβάδι, Βερδικούσια και Κρανέα

Κλειστά όλα τα σχολεία του Δ. Κιλελέρ λόγω κακοκαιρίας

Με απόφαση του Δημάρχου Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλου δε θα λειτουργήσουν για Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου και Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο Δήμο Κιλελέρ, λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η χιονόπτωση των τελευταίων ωρών. Αναλυτικά δε θα λειτουργήσουν Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια.

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Αγιας

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων και ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αγιάς λόγω των καιρικών συνθηκών με τις  ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένονται αύριο , σε συνδυασμό με την ανάγκη λήψης μέτρων στα σχολεία για τον κορονοιό (ανοικτά παράθυρα, αερισμός αιθουσών κ.α.).




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια