ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Υποχρεωτική συνεπιμελεια: Η μεγάλη αντιπαράθεση στο Νομοσχέδιο 2021, με ένα διαφορετικό οικογενειακό δίκαιο


Μεγάλη αντιπαράθεση, με ένα διαφορετικό οικογενειακό δίκαιο, υπέρβαση των πατριαρχικων προτύπων και συμπεριφορών ή άλλο ένα παράθυρο που ευνοεί την ενδοοικογενειακη βία;;

156 συνένοχοι σε ότι θα επακολουθησει!!! 

Συνένοχοι αυτοί που αποχώρησαν και αυτοί που απείχαν από του θέματος!!!!! 


Ποιος είναι αυτός που μπορεί από το βήμα της βουλής να ξεστομίζει φράσεις που ενισχύουν την επιλεκτική βία, ένας ο οποίος έχει ασκήσει βία στην γυναίκα του δεν θεωρείται κακός πατέρας πάρα ταύτα.

Η βία είναι ΒΙΑ σε οποιαδήποτε μορφή, με οποιονδήποτε τρόπο, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

Η βία μπορεί να είναι σωματική, λεκτική, συναισθηματική, σεξουαλικη, ψυχολογική, οικονομική και ότι άλλο μπορεί να περιορίσει και να προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και οντότητα.

Τι γίνεται με την βία που δεν αποδεικνύεται, όπως για παράδειγμα με έναν μωλωπα....;;;;;

Πως ένας πατέρας που δεν έχει παίξει με το παιδί του, δεν έχει πάει στις κούνιες, δεν το έχει αλλάξει, δεν το έχει κάνει μπάνιο, δεν έδωσε αντιπυρετικο και δεν το πήγε στο γιατρό να έχει υποχρεωτικά το παιδί το 1/3 του έτους, να συναποφασιζει για τα πάντα (ανεξαρτήτως διατροφής), να  είναι βίαιος και να έχει δείγματα τέτοιου είδους... μέχρι την ημέρα που θα δικαστεί(αυτό μπορεί να πάρει πολύ καιρό) και να μπορεί με τις ευχές του νόμου, να έχει το παιδί στην επιμέλεια του;;;; εκτός φυσικά εάν  ο «Αποκλεισμός ή περιορισμός της επικοινωνίας είναι δυνατός μόνο για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους, ιδίως όταν ο γονέας με τον οποίο δεν διαμένει το τέκνο έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για ενδοοικογενειακή βία ή για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή εγκλήματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.»

Γονεϊκη μέριμνα, η κοινή ευθύνη των γονιών προς το παιδί σε θεωρητικό και πρακτικό πλαίσιο ισχύει και πρέπει να επικροτείται. Χωρίς να υπάρχουν διακρίσεις, χωρίς να υπάρχει αποξένωση του ενός γονέα, χωρίς να υπάρχουν μέτρα σύγκρισης!!! Ισότητα Ναι!!!!!μεν... Αλλά!!!!

Κανένας φεμινισμος, μισογυνισμός και μισανδρισμος!!!! Πάντα σκεφτόμαστε το καλό του παιδιού!!!!

Ποιο είναι αυτό;;; εξαρτάται από την ηλικία του...την κατάσταση της υγείας του, το πως μεγάλωσε, με ποιον και πολλά άλλα!!!

Και έρχεστε εσείς με τις γραβάτες και βάζετε μια υπογραφή και όποιον πάρει ο χάρος!!!

Είναι απόλυτα ξεκάθαρο ευνοούνται οι πατριαρχικες σχέσεις σε μια Ελλάδα που στο μεγαλύτερο σύνολο της είναι έτσι!!

Γενικεύετε τα πράγματα, μπαίνουν όλα σε ένα τσουβάλι, αγνοώντας τους κινδύνους που μπορεί να κρύβονται πίσω από έναν βίαιο πατέρα και μια αλκοολική ναρκωμανη μητέρα!!!!!

Υπάρχουν περιπτώσεις που οι άντρες πατέρες έχουν αδικηθεί, αλλά υπάρχουν επίσης και αυτές που οι γυναίκες μητέρες εχουν αδικηθεί επίσης!!!!

Που είναι το καλό του παιδιού μέσα σε όλα αυτά;

Τι γίνεται με τα παιδιά που έχουν κακοποιηθει από τον γονέα; Ακόμα και αν εχουν το θάρρος να βγουν να το πουν, είναι υποχρεωμένα να περνούν το 1/3 του χρόνου μαζί του;;

Τι κάνουμε ακριβώς;; Σε τι γινόμαστε συνένοχοι; Δίνουμε απλά τροφή στην ενδοοικογενειακη βία; η στην σεξουαλικη και σωματική κακοποίηση;;;

Βέβαια πέφτει στο τραπέζι ένα ακόμα σημαντικό. Αφού λοιπόν θα υπάρχει υποχρεωτική κατανομή του χρόνου και της φυσικής παρουσίας, τότε μειώνεται και το ποσό της διατροφής.... Μμμμμμ εδώ υπάρχει βάθος στην υπόθεση!!!!

Οι γυναίκες δεν εκμεταλλευτηκαν κανέναν άντρα και ούτε έχουν σκοπό να το κάνουν!!! Όπως και καμιά γυναίκα δεν είναι θύμα κανενός άντρα!!!

Συγχωρέστε με για αυτήν μου την οπτική, αλλά ειλικρινά πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός...

Κάθε παιδί είναι ξεχωριστό...

Κάθε περίπτωση είναι ιδιαίτερη...

Δεν μπορεί μια υπογραφή να αφήνει τόσα ανοιχτά παράθυρα όταν μιλάμε για την ψυχική και σωματική υγεία ενός παιδιού...

Γιατί οι πληγές ποτέ δεν θα κλείσουν...

Ένα γιατί, θα μας μείνει στο τέλος...!!!!


Τσακνη Μαρία

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Therapeutic Counselling HND


ΧΕΛΛΑΔΑ

Όλα τα νεότερα από την Showbiz στο www.GossipLIVE.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr

« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια