ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021

Κιμαλίδικο



Υλικά:
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά
  • 400 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 1 φραντζόλα ψωμί, χωρίς κόρα, σε λεπτές φέτες
  • 500 γρ. ντομάτες, σε ροδέλες λεπτές
  • 5 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1/5 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1/8 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1/8 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη + λίγο για το ταψί
  • 100 ml ελαιόλαδο + για το σκεύος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:
  • Ανακατεύουμε τον κιμά με τον μαϊντανό, τον δυόσμο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. 
  • Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι, πασπαλίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο και στρώνουμε τον κιμά. 
  • Από πάνω στρώνουμε το ψωμί χωρίς κενά. 
  • Από πάνω στρώνουμε τις ροδέλες ντομάτας και πασπαλίζουμε με το κασέρι.
  • Περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να γίνει ο κιμάς, να λιώσει το κασέρι και να ψηθούν τα αυγά.

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr

« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Viral by #MyWonderWall