ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Στέλλα Μπίζιου: "Μας διακρίνει η συνέπεια λόγων και έργων"


Η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Θα ήθελα να ευχηθώ μια καλή, δημιουργική και ελπιδοφόρα σχολική χρονιά σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα. Μετά από μια δύσκολη χρονιά τηλεκπαίδευσης οι μαθητές επιστρέφουν στην διά ζώσης εκπαίδευση, στο φυσικό τους περιβάλλον δηλαδή. Έχοντας το όπλο του εμβολίου σύμμαχό μας, αισθάνομαι σίγουρη ότι τα σχολεία μας δεν θα ξανακλείσουν. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς ας εμπιστευτούν την επιστήμη, έτσι ώστε όλοι μαζί να προστατεύσουμε την υγεία μας και να επανακτήσουμε την κανονικότητα μας. Το υπουργείο Παιδείας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε, και σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, να διασφαλίσει ότι η νέα σχολική χρονιά θα κυλήσει ομαλά και με ασφάλεια.


Σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το νέο υπερσύγχρονο σχολικό κτίριο στο Δαμάσι, που χτίστηκε στη θέση αυτού που κατέστρεψε ο σεισμός της 3ης Μαρτίου. Το σχολείο χτίστηκε σε χρόνο ρεκόρ μετά από προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού προς την κατασκευάστρια εταιρία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και μέσα από το πρόγραμμα εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης της εταιρίας.


Δεν είναι όμως μόνο η άμεση ανέγερση του σχολείου απόδειξη της συνέπειας λόγων και έργων της κυβέρνησης μας. Η στήριξη της κυβέρνησης προς τους σεισμόπληκτους συμπολίτες του νομού μας δεν περιορίζεται σε αυτό το σχολείο. Μέσα σε 17 ημέρες από τον σεισμό κατασκευάστηκε οικισμός από 65 κοντέινερ, ώστε κανείς συμπολίτης μας να μη μείνει σε σκηνή, ενώ τώρα ο στόχος είναι η ανακατασκευή των σπιτιών που καταστράφηκαν. 


Με την παρουσία του στα Φάρσαλα ο Πρωθυπουργός επισφράγισε τη νέα σχέση πολιτείας-αυτοδιοίκησης-πολιτών. Μια σχέση ειλικρίνειας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης. «Δεν θα λέμε ναι σε όλα τα αιτήματα αλλά όταν θα λέμε ναι, όταν θα δεσμευόμαστε, τότε να είστε σίγουροι ότι αυτό που λέμε θα το κάνουμε» δήλωσε ο Πρωθυπουργός, μέσα από το Δημαρχείο Φαρσάλων, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μιλά με τα έργα της. Η αποκατάσταση των ζημιών των οδικών υποδομών και των υδραυλικών έργων στο Δήμο Φαρσάλων και η επιστροφή στην κανονικότητα και η εκταμίευση των αποζημιώσεων έγινε τάχιστα. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση υιοθετεί πολιτικές πρόληψης υλοποιώντας μεγάλα έργα υποδομών στην περιοχή, όπως το φράγμα του Ενιπέα, ένα έργο που εξασφαλίζει αντιπλημμυρική προστασία, την άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων, την υδροδότηση της περιοχής αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.


Οι πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές συμπολίτες του νομού μας, στο Δαμάσι, στον Τύρναβο, στα Φάρσαλα, διαπίστωσαν ότι και στη χειρότερη δοκιμασία κανείς δεν θα είναι μόνος. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ξέρει να αντιμετωπίζει τις κρίσεις με αποτελεσματικότητα και ταχύτητα, ενώ για πρώτη φορά η τοπική αυτοδιοίκηση διαχειρίστηκε οικονομικούς πόρους τέτοιου μεγέθους. Δημιουργήσαμε ένα νέο μηχανισμό που θα επιτρέπει την άμεση παρέμβαση και αποζημίωση σε περίπτωση φυσικών καταστροφών. Η επιτυχία των πολιτικών μας στηρίζεται στη συνεργασία κράτους, τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτών. Έτσι αλλάζει η Ελλάδα».


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια