ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Λάρισα – Βαμβάκι: Χτυπήθηκαν από τις βροχές πάνω από 130.000 στρέμματα



Προβλήματα στην συγκομιδή του βαμβακιού δημιουργούν οι συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, με τους περισσότερους παραγωγούς να κάνουν ήδη λόγο για ζημιές και να φοβούνται για υποβάθμιση σε αποδόσεις, αλλά και ποιότητα.

Στο νομό Λάρισας χτυπήθηκαν από τις βροχές πάνω από 130.000 στρέμματα που δεν είχαν συγκομιστεί με τις μεγαλύτερες ζημιές να εντοπίζονται στους Δήμους Αγιάς και Κιλελέρ. Παράλληλα ξεκινούν οι διαδικασίες και για τις αποζημιώσεις

Προβληματισμός επικρατεί και στην περιοχή των Φαρσάλων λόγω των βροχοπτώσεων, που σταμάτησαν την διαδικασία της συγκομιδής.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φαρσάλων Ο Ενιπέας, κ. Θανάσης Καραΐσκος, τα μέλη του ΑΣ έχουν ολοκληρώσει την συγκομιδή κατά 50% περίπου, δηλαδή τα μισά βαμβάκια είναι στο χωράφι.

Ο κ. Καραΐσκος λέει πως οι παραγωγοί πλέον περιμένουν να ανοίξει ο καιρός, για να μπουν για μάζεμα, όμως υπάρχει φόβος ότι θα πέσουν οι ποιότητες και οι αποδόσεις.

«Όσα καρύδια είχαν ανοίξει δεν θα έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα, όμως αυτά που άνοιγαν αυτές τις ημέρες, πιθανώς θα έχουν πρόβλημα, αφού το προϊόν έτσι παίρνει υγρασία και υποβαθμίζεται», τονίζει ο κ. Καραΐσκος, προσθέτοντας παράλληλα πως δεν γίνονται παραδόσεις προϊόντος τώρα, ενώ οι τιμές κυμαίνονται στα 68 με 70 λεπτά το κιλό.


Με πληροφορίες από Ελευθερία και ΑγρόΤυπο


Όλη η Ενημέρωση για τον Αγρότη - Κτηνοτρόφο στο www.AgroNews365.eu

« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια