ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Επίσκεψη της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγιάς στις πληγείσες, από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, περιοχές των παραλίων


Επίσκεψη στις πληγείσες, από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, περιοχές των παραλίων του δήμου μας πραγματοποίησε, τη Δευτέρα 11/10/2021, κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγιάς. Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες της ίδιας κατάστασης. Περιοχές απροστάτευτες από πλημμύρες και άνθρωποι αφημένοι στο έλεος της έντασης των καιρικών φαινομένων.

Οι δικαιολογίες των διαχειριστών του κρατικού μηχανισμού, τόσο σε επίπεδο κυβέρνησης όσο και σε περιφέρεια και δήμο, περί θεομηνιών και ακραίων φαινομένων έχουν πάψει να ισχύουν. Εξετάζοντας το πρόσφατο παρελθόν, διαπιστώνουμε ότι τα φαινόμενα αυτά τείνουν να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο. Θα έπρεπε λοιπόν όλοι αυτοί να τα συμπεριλαμβάνουν στον σχεδιασμό προστασίας ανθρώπων και περιοχών από καταστροφές.

Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι η επιλογή μη λήψης μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας αλλά η εκ των υστέρων αποκατάσταση ζημιών, χωρίς και αυτή να γίνεται ολοκληρωμένα, δεν είναι απλά αναποτελεσματική αλλά επικίνδυνη για τον λαό. Όχι μόνο για τα περιουσιακά του στοιχεία αλλά και για την ίδια τη ζωή. Αλήθεια ποια αποκατάσταση θα κάνουν και τι θα αποζημίωση θα πληρώσουν αν εξ’ αιτίας αυτής της επιλογής τους έχουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών;

Στην εποχή μας, με την εξέλιξη της επιστήμης και των τεχνικών, με τον τεράστιο παραγόμενο πλούτο, προβάλλει όσο ποτέ άλλοτε αντικειμενικό και αναγκαίο να υπάρξει ενιαίος κρατικός σχεδιασμός και χρηματοδότηση για :

  • Υλοποίηση μέτρων διευθέτησης των λεκανών απορροής ώστε να μειωθεί ο όγκος των απορρεόντων ομβρίων υδάτων και των φερτών υλικών.

  • Αντιδιαβρωτικά μέτρα συνδυαζόμενα με το προηγούμενο.

  • Τακτικό έλεγχο και καθαρισμό των κοιτών χειμάρρων και ποταμών και οχετών ομβρίων υδάτων.

  • Οργανωμένη λειτουργία σημείων εναπόθεσης μπάζων και άλλων μη χρήσιμων υλικών τα οποία σήμερα καταλήγουν στις κοίτες εξ’ αιτίας της έλλειψης των προαναφερόμενων σημείων.


Καλούμε τον λαό του δήμου μας να διεκδικήσει, μέσω των φορέων του, από δήμο, περιφέρεια και την εκάστοτε κυβέρνηση (αποδείχτηκε άλλωστε ότι οι όποιες κυβερνητικές εναλλαγές, στα πλαίσια αυτού του απάνθρωπου συστήματος, το μόνο που κάνουν είναι να χειροτερεύουν τις συνθήκες διαβίωσης μας) :

  • Την υλοποίηση όλων των προαναφερόμενων μέτρων.

  • Την άμεση και στο 100% αποζημίωση των πληγέντων.

Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γι’ αυτά και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο όπως και σε κάθε άλλο όργανο μας εξέλεξε ο λαός, αλλά η δική του δράση και αγώνας θα κάνει πιο αποτελεσματική την πάλη σε κάθε επίπεδο.


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια