ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Λάρισα: 35 μαθητές εκτός σχολείου, λόγω αρνητών γονέων


Εκατοντάδες είναι σε πανελλαδικό επίπεδο οι περιπτώσεις μαθητών και μαθητριών που στερούνται της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, επειδή οι γονείς τους αρνούνται να συμμορφωθούν με τα πρωτόκολλα που ορίζουν το πλαίσιο προσέλευσης και παρακολούθησης μαθημάτων στο σχολείο.

Οι διευθυντές των σχολείων και οι κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν κινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ενημερώνοντας και τις εισαγγελικές αρχές, αφού πρώτα εξάντλησαν τις προσπάθειες πειθούς με την προσέγγιση των αρνητών γονέων και τη συζήτηση μαζί τους.

Με την τροπολογία/προσθήκη σε σχέδιο νόμου που κατέθεσαν από κοινού τα υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης, το ζήτημα λαμβάνει νέα διάσταση, καθώς οι γονείς παιδιών ως 16 ετών που θα επιμείνουν να τους στερούν την υποχρεωτική εκπαίδευση (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο), θα βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως δύο ετών, καθώς και με χρηματική ποινή.

Στη Θεσσαλία, μόνο στη Λάρισα 35 παιδιά αρνητών κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά λόγω απουσιών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών, Δημήτρη Παπαποστόλου, ενώ οι γονείς τους πλέον θα βρεθούν αντιμέτωποι και με το νόμο, εφόσον επιμείνουν.


*Με πληροφορίες από iatronet.gr

« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια