ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Η δημοτική παράταξη "Ορμή Ανανέωσης" για την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS


Η δημοτική παράταξη «Ορμή Ανανέωσης», με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS,  εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988 με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στην συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Τις τελευταίες δεκαετίες, ο ιός HIV έχει στοιχίσει εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 37,7 εκατομμύρια άνθρωποι, παγκοσμίως, ζούσαν με HIV το 2020, ενώ 680.000 πέθαναν από ασθένειες που σχετίζονται με το AIDS την ίδια χρονιά. Από την έναρξη της επιδημίας, υπολογίζεται ότι 79,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV και 36,3 εκατομμύρια έχουν πεθάνει από ασθένειες που σχετίζονται με το AIDS.

Παρά την γνωστοποίηση του τεράστιου αριθμού των κρουσμάτων από τον φονικό ιό HIV και παρά την πρόοδο που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια τόσο στον τομέα της πρόληψης, όσο και της θεραπείας, δυστυχώς συνεχίζεται η μετάδοση του ιού, με αυξημένα ποσοστά σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, μειουμένων όμως ευτυχώς των θανάτων. Ένα από τα θετικά στοιχεία, είναι πως οι νέες μολύνσεις HIV έχουν μειωθεί κατά 52% από την κορύφωση το 1997, ενώ οι θάνατοι που σχετίζονται με το AIDS έχουν μειωθεί κατά 64% από την κορύφωση το 2004 και κατά 47% από το 2010.

Η δημοτική μας παράταξη "Ορμή Ανανέωσης" και ο επικεφαλής της Νίκος Γαμβρούλας, καλούν τους πολίτες να ενημερωθούν αναλυτικά για τον ιό HIV, για τους τρόπους μετάδοσης του, για τους τρόπους προφύλαξης, για την σημαντικότητα της εξέτασης και τονίζουν την ανάγκη στήριξης των φορέων κατά του ιού και της προσπάθειας εξάλειψης του.


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια