ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Εκπαιδευτικό - Βιωματικό Σεμινάριο “ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ”


Τα μαγικά παραμύθια, βασική κατηγορία λαϊκών παραμυθιών, είναι παμπάλαιες οικουμενικές ιστορίες που αφορούν στο μεγάλωμα της ψυχής, πραγματεύονται κάτι διαχρονικό και οικουμενικό: τη μετάβαση στην ενηλικίωση…

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 από το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας “ΟΡΦΕΑΣ” το α’ μέρος του εκπαιδευτικού - βιωματικού σεμιναρίου με θέμα “Γνωριμία με τα μαγικά παραμύθια” που στόχο είχε την αξιοποίηση του παραμυθιού ως εργαλείο επικοινωνίας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στον ανακαινισμένο χώρο του Πανεπιστημίου των Πολιτών-Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Λαρισαίων (Αιόλου 4). Την οργανωτική ευθύνη είχε το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Λαρισαίων και εντάσσεται στις δράσεις “Λάρισα-Πόλη που Μαθαίνει”.


Εκπαιδευτές του προγράμματος Σχολές Γονέων - κοινωνικοί επιστήμονες σημαντικών δομών της πόλης- καθώς και Παιδαγωγοί των ΚΔΑΠ του Δήμου είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν συναισθήματα και εμπειρίες με τρόπο βιωματικό μέσα από την μοναδική αφήγηση της συντονίστριας κ. Κικής Τσιάτα, Κοινωνιολόγο και Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας. Στο β’ μέρος του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα παρακολουθήσουν το θεωρητικό υπόβαθρο που αναδεικνύει τους τρόπους με τους οποίους το παραμύθι συνδέεται με την αυτογνωσία, την αυτονομία και το μεγάλωμα.


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια