ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Η Λάρισα τίμησε την Εργατική Πρωτομαγιά


Με δύο απεργιακές συγκεντρώσεις, ομιλίες, κατάθεση στεφάνων και πορεία στο κέντρο της πόλης η Λάρισα τίμησε την Εργατική Πρωτομαγιά.

Στην Κεντρική Πλατεία, στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας έδωσαν το παρόν σωματεία, συνδικάτα και σύλλογοι με συνθήματα κατά της ακρίβειας, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους την πόλης, καταλήγοντας στην Πλατεία του Τάκη Γαργαλιάνου όπου έγινε η κατάθεση στεφάνων. 

Στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση έδωσε το παρών και το παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, με δρώμενο στην έναρξη της συγκέντρωσης. Συγκεκριμένα, ένα ηχητικό απόσπασμα μετέδιδε γλαφυρά τις εξελίξεις αυτού του διαστήματος και στη συνέχεια διαβάστηκαν οι στίχοι από την «Μπαλάντα του κυρ-Μέντιου» του Κώστα Βάρναλη, ενώ ένα νταούλι τράνταζε την πλατεία. Οι ντουντούκες ανάμεσα στους διαδηλωτές, έδιναν συνθήματα και φώναζαν «….Αν ξυπνήσεις μόνο μιας θα έρθει ανάποδα ο ντουνιάς. Koίτα οι άλλοι έχουν κινήσει έχει η πλάση κοκκινίσει….»

Ακολούθησε η ομιλία του Γιάννη Σκότα, προέδρου του ΕΚΛ και στο τέλος από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης ακούστηκαν τα παρακάτω:

«Όπως στην περσινή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση έτσι και φέτος ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το παράρτημά του στη Λάρισα, με μια συμβολική κίνηση στην έναρξη δίνει το στίγμα. Το στίγμα πως ενώνουμε τις φωνές  μας, με τις φωνές όλων των εργαζομένων, με μια τέχνη που αφυπνίζει.

Σε νέες συνθήκες πλέον ο ΠΜΣ ξεδιπλώνει μια πλατιά πολιτιστική δράση που θα πλαισιώσει τους αγώνες του εργατικού-λαϊκού κινήματος το επόμενο διάστημα, αφετηρία αποτελεί η σημερινή μέρα, μάλιστα στις 9.00 μμ σήμερα θα προβληθεί στο κανάλι μας στο YouTube το αφιέρωμα που ετοιμάσαμε στο εργατικό – κοινωνικό τραγούδι, τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρχουν αρκετές παρεμβάσεις που θα  κορυφωθούν με την διοργάνωση μεγάλης πολιτιστικής εκδήλωσης από κοινού με το ΕΚΝΛ μέσα στον Ιούνιο.

Κάνουμε την τέχνη μας όπλο στα χέρια των πολλών για να σπάσουμε τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης! Γινόμαστε ένα με τους εργάτες όλου του κόσμου για να μην «σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαΐ».

Στην πλατεία Ρήγα Φεραίου την Εργατική Πρωτομαγιά τίμησε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στη Λάρισα, με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του Τμήματος κ. Μιχάλη Τζιατζιά. Μετά τις ομιλίες που εκφωνήθηκαν ακολούθησε η κατάθεση των στεφάνων στο μνημείο του Ρήγα Φεραίου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, την ΑΔΕΔΥ Λάρισας, φορέων και συλλόγων της Λάρισας και τέλος η πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.


Πηγη: kosmoslarissa.gr


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια