ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Δήμος Λαρισαίων: Βιωματικά Εργαστήρια-Σχολές Γονέων


Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο των πολιτών του Δήμου Λαρισαίων την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 το πρώτο βιωματικό εργαστήριο των ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ με θέμα “Γονείς και παιδιά: μια σχέση εμπιστοσύνης ως ασφαλής βάση για το μεγάλωμα”, με συντονίστρια την κα Ιωάννα Κυρίτση, Επιστημονικά υπεύθυνη Σχολών Γονέων Δ. Λαρισαίων, M.med.sc Κοινωνικής Ψυχιατρικής-Παιδοψυχιατρικής, Ψυχοθεραπεύτρια - Θεραπεύτρια ζεύγους.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα εντάσσεται στις δράσεις του Πανεπιστημίου των Πολιτών Λάρισας και υλοποιείται για 5η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με δομές και υπηρεσίες ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης της πόλης: Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας, Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, Κέντρο Πρόληψης Ν. Λάρισας “Ορφέας”, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και Δήμος Λαρισαίων (Δ/νση Παιδείας, Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας). Tο συντονισμό έχει το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας.

Το εργαστήριο είναι το πρώτο από μια σειρά εργαστηρίων που στόχο έχουν την ενδυνάμωση των γονέων και την ενίσχυσή τους με τις κατάλληλες δεξιότητες ώστε να αλληλεπιδρούν με τα παιδιά τους με αυθεντικότητα, ενσυναίσθηση και αποδοχή.

Τα εργαστήρια έχουν βιωματικό χαρακτήρα με έμφαση στον ανοιχτό διάλογο και το μοίρασμα εμπειριών, είναι αυτοτελή και ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετέχει σε μια ή περισσότερες συναντήσεις.

Το ερχόμενο Σάββατο 14 Μαΐου 2022, και ώρες 6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. θα υλοποιηθεί το δεύτερο εργαστήριο με θέμα Γονείς και Εκπαιδευτικοί, μαζί για το παιδί" με συντονίστρια την κα Κωνσταντίνα Χατζημίχου, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, Συντονίστρια ομάδων εκπαιδευτικών, μαθητών, και γονέων σε ζητήματα αγωγής υγείας, περιβάλλοντος και πολιτισμού.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για τα εργαστήρια υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο (google forms):

https://docs.google.com/forms/d/1-pxppoOItMfKNy_g7nOHNfcmhWvMFCJ512zg7SBPieM/edit

Πληροφορίες

Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-13:00, Τηλ: 2410 680249, 2410680250, E-mail: learning-city@larissa.gov.gr

Facebook: Larissa Learning City - Η Πόλη που Μαθαίνει


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια