ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Επιμελητήριο Λάρισας: Πρόσκλησης συμμετοχής σε διαδικτυακές εκδηλώσεις δικτύωσης ΕΕ – Αφρικής στον φαρμακευτικό τομέα και στον τομέα της υγείας


Διαβίβαση πρόσκλησης συμμετοχής σε διαδικτυακές εκδηλώσεις δικτύωσης ΕΕ – Αφρικής στον φαρμακευτικό τομέα και στον τομέα της υγείας (EU – Africa pharma and healthcare marketplace & matchmaking events) – Ενημέρωση Επιχειρηματικών  Φορέων


Από το Επιμελητήριο Λάρισας ανακοινώνεται ότι:

Αποστέλλεται, σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα-πρόσκληση της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνούς Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφορικά με τη  διοργάνωση διαδικτυακών εκδηλώσεων δικτύωσης για τη διερεύνηση δυνατοτήτων  συνεργασίας μεταξύ αφρικανικών και ευρωπαϊκών οργανισμών/φορέων στους κλάδους  των φαρμάκων, της βιοτεχνολογίας και της ιατρικής τεχνολογίας, με στόχο την  αντιμετώπιση των παγκόσμιων αναγκών υγείας.

Για να υποστηρίξει τον παραπάνω στόχο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει τις σχετικές εκδηλώσεις εμπορικής αντιστοίχισης-δικτύωσης για τα φάρμακα και την υγειονομική  περίθαλψη, με στόχοꓽ

- τη δημιουργία και ενίσχυση της υπάρχουσας σχέσης μεταξύ ΕΕ και Αφρικής σχετικά με την  ποιοτική, ασφαλή, αποτελεσματική και οικονομικά προσιτή παραγωγή προϊόντων υγείας για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων αναγκών υγείας.

- την υποστήριξη ης έρευνας, της καινοτομίας και της παραγωγής εμβολίων, θεραπευτικών, διαγνωστικών ή άλλων ιατρικών τεχνολογιών και εξοπλισμού υγείας που είναι απαραίτητος για την πρόληψη και την θεραπεία ασθενειών, ιδιαίτερα διαδεδομένων στην Αφρική ή σχετικών με παγκόσμιες απειλές.

- την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των οργανισμών της ΕΕ και της Αφρικής στις  αλυσίδες αξίας της βιομηχανίας φαρμάκων και ιατρικής τεχνολογίας.

- την αυξημένη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην επίτευξη των στόχων βιώσιμης  Ανάπτυξης.


Από πλευρά μας, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθαꓽ

• σημείο αφετηρίας για τις σχετικές εκδηλώσεις, αποτελεί ο τερματισμός της πανδημίας COVID-19 και η αποφυγή μελλοντικών κρίσεων υγείας ως στοιχείο αμοιβαίου Ενδιαφέροντος, τόσο για την Αφρική όσο και για την ΕΕ.

• σχετική πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του Team Europe, εντός της οποίας, τα κράτη-μέλη της και τα ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κινητοποιούν πόρους για να εξασφαλίσουν ισότιμη πρόσβαση σε ασφαλή, αποτελεσματικά, ποιοτικά και οικονομικά εμβόλια και άλλα προϊόντα υγείας.

• η εν λόγω πρωτοβουλία, αναφορικά με την παραγωγή και την πρόσβαση σε φάρμακα, εμβόλια και τεχνολογίες υγείας (MAV+) στην Αφρική, έχει δεσμευτεί να εμπλέξει όλους  τους σημαντικούς παράγοντες στον τομέα υγείας, συμπεριλαμβανομένων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και επιχειρήσεων.


Οι ενδιαφερόμενοι φορείς και επιχειρήσεις μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες Πρωτοβουλίες, αναφορικά με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον υπερσύνδεσμοꓽ

 https://eu-africa-business-marketplace-matchmaking.b2match.io/  

ενώ για την εγγραφή τους, θα πρέπει να ανατρέξουν στον υπερσύνδεσμοꓽ

https://eu-africa-business-marketplace-matchmaking.b2match.io/registration/profile


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια