ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Νίκος Γαμβρούλας: «Να διερευνηθεί η δυνατότητα αύξησης του προϋπολογισμού στο πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ»


Επιστολή προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό, απέστειλε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ορμή Ανανέωσης», Νίκος Γαμβρούλας, με σκοπό να διερευνηθεί η δυνατότητα αύξησης του προϋπολογισμού στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ώστε να επιχορηγηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις γίνεται.

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Νίκος Γαμβρούλας αναφέρει:

Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει με μη επιστρεπτέα επιχορήγηση τις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας, τόσο με το πρώτο πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ το φθινόπωρο του 2020, όσο και με το δεύτερο πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ στο οποίο πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις, είναι πολύ σημαντική και ταυτόχρονα πολύ βοηθητική για τις επιχειρήσεις του τόπου μας.

Όπως έγινε γνωστό, στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ, υποβλήθηκαν 10.046 αιτήσεις, συνολικού προϋπολογισμού  30.331.555,64 ευρώ.

Είναι γνωστή και δεν χρειάζεται να αναλύσει κάνεις την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία της χώρας και κατ' επέκταση η τοπική οικονομια της Θεσσαλίας, μετά από δύο χρόνια πανδημίας και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ο οποίος επέφερε σοβαρές ανακατατάξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτινάσσοντας το ενεργειακό κόστος και το κόστος αγοράς πρώτων υλών.

Σχεδόν το σύνολο των κλάδων της οικονομίας έχουν υποστεί οικονομικό πλήγμα τα τελευταία δύο χρόνια κυρίως για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω. Σε άλλους  περισσότερο και σε άλλους λιγότερο έχουν μειωθεί οι κύκλοι εργασιών των επιχειρήσεων τους, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται συνεχώς τα κόστη λειτουργίας, με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλω η βιωσιμότητα τους.

Η λογική της καταβολής της επιχορήγησης στο πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ κατά προτεραιότητα, αναλόγως της μείωσης του κύκλου εργασιών είναι ορθή και δίκαιη. Εκείνο το οποίο θα ήθελα να σας επισημάνω - κάτι το οποίο είμαι βέβαιος πως γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμένα - είναι πως κάθε επιχείρηση έχει ανάγκη χρηματοδότησης αυτή την περίοδο. Κάθε μέτρο στήριξης είναι αναγκαίο, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν την λειτουργία τους.

Για τον λόγο αυτό, με την παρούσα επιστολή, θα ήθελα να υπερτονίσω την αναγκαιότητα εξάντλησης των δυνατοτήτων της Περιφέρειας να αυξήσει το σύνολο του προϋπολογισμού του προγράμματος, με σκοπό να αυξηθεί ο αριθμός των επιχειρήσεων που θα επιχορηγηθούν» καταλήγει.

« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια