ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Δήμος Ελασσόνας: Ξεκινάει αύριο η Γιορτή «Φέτα και Γαστρονομία»


Ξεκινάει αύριο Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου η Πανελλήνια Γιορτή «Φέτα και Γαστρονομία, Ελασσόνα 2022» και ο Δήμος Ελασσόνας υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά τους επισκέπτες στην Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας, όπου έχει διαμορφωθεί ο χώρος για τους εκθέτες φέτας, κρασιού, κρέατος, μελιού και άλλων τοπικών προϊόντων. 

Κατά τη διάρκεια της Πανελλήνιας Γιορτής «Φέτα και Γαστρονομία» θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ημερίδες και σεμινάρια, ενώ θα υπάρχει πλούσιο γαστρονομικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα όλες τις μέρες. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.κ. Χαρίτων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Πανελλήνιας Γιορτής
 «Φέτα και Γαστρονομία, Ελασσόνα 2022»

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022

Εθελοντική αιμοδοσία
10.00 – 14.00
Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας

Με το σύνθημα «Δώσε αίμα – Χάρισε το δώρο της ζωής» ξεκινάει η Πανελλήνια Γιορτή «ΦΕΤΑ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ, ΕΛΑΣΣΟΝΑ 2022» η οποία διοργανώνεται από το Δήμο Ελασσόνας και το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.
________________________________________
Elassona Forum
18.00 – 19.00
Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας
Μόνο το τυρί φέτα που παράγεται στην Ελλάδα μπορεί να πωληθεί με την ονομασία Φέτα. Με δεδομένη πλέον την ελληνική νίκη σε διεθνές επίπεδο, στο Elassona Forum θα αναλυθούν όλες οι παράμετροι που επηρεάζουν την πορεία της φέτας προς τις διεθνείς αγορές αλλά και οι τεράστιες προοπτικές για την τοπική και εθνική οικονομία. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί σημαντικά. Η πανδημία COVID 19 και ο πόλεμος στην Ουκρανία λειτούργησαν ως μεγεθυντικός φακός για να εστιάσουμε με προσοχή στον τρόπο που παράγονται, μεταποιούνται και καταναλώνονται τα τρόφιμα παγκοσμίως. Το Elassona Forum στοχεύει στην ανάδειξη της σημασίας ύπαρξης ενός ισχυρού και ανθεκτικού συστήματος ανεφοδιασμού τροφίμων που λειτουργεί και εξυπηρετεί σε όλες τις περιστάσεις και είναι ικανό να εγγυηθεί στους πολίτες την πρόσβαση σε επαρκή προμήθεια τροφίμων σε προσιτές τιμές. Αυτό θα επιτευχθεί με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων στην αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης της φέτας αλλά και των αρμοδίων φορέων.

Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος κα Ελευθερία Τζανακούλη

Χαιρετισμοί εκπροσώπων φορέων:
• Χρήστος Τριαντόπουλος Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό
• Χρήστος Αποστολόπουλος Πρόεδρος ΣΕΒΓΑΠ – «Δικτύωση και ανάπτυξη συνεργασιών για την προώθηση Π.Ο.Π προϊόντων»
• Μιχάλης Τζιότζιος Εκπρόσωπος Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας
• Σέρκος Χαρουτουνιάν Πρόεδρος ΕΛΓΟ Δήμητρα
• Ευάγγελος Σιμανδράκος Πρόεδρος Οργανισμός Πληρωμών Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού & Εγγυήσεων
• Γιώργος Καρανίκας Πρόεδρος Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας
• Ανδρέας Λυκουρέντζος Πρόεδρος Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων
• Στέργιος Κύρτσιος Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων
• Νίκος Παυλονάσιος Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών
• Ζήσης Μαμούρης Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Ενότητα ομιλιών:
• Γεώργιος Γεωργαντάς Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
• Σταύρος Αραχωβίτης, πρ. Υπουργός, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης
• Μιχάλης Τζελέπης Γραμματέας τ. Αγροτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ
________________________________________
Οι ρίζες της Ελασσόνας
19.00 – 20.00
Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας

Η κομπανία του Γιάννη Ζιάκου με τον Ντίνο Γκουγκουμάτη στη λύρα υπόσχονται ένα γλέντι που μόνο αυτοί ξέρουν να δημιουργούν.

Η Ελασσόνα είναι ένα μωσαϊκό πολιτισμού και ανθρώπων. Χορευτές και χορεύτριες από συλλόγους του Δήμου Ελασσόνας θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς προσφέροντας στους επισκέπτες μια λαχταριστή γεύση από την ελληνική παράδοση όλων των φυλών.

• Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας
• Ένωση Ποντίων Ελασσόνας
• Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας
• Μορφωτικός σύλλογος Συκέας
________________________________________

Τελετή εγκαινίων της Πανελλήνιας Γιορτής
 «ΦΕΤΑ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ, ΕΛΑΣΣΟΝΑ 2022»
20.00 – 21.00
Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικόλαος Γάτσας θα υποδεχθεί τους επισκέπτες της διοργάνωσης παρουσία επισήμων προσκεκλημένων αναλύοντας τους φετινούς στόχους της διοργάνωσης και τα επιθυμητά αποτελέσματα της. Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών θα κάνει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.κ. Χαρίτων.
________________________________________
Συναυλία
21.00 – 23.30
Πλατεία Λαού

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στην έναρξη της Πανελλήνιας Γιορτής «ΦΕΤΑ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ, ΕΛΑΣΣΟΝΑ 2022» με μία συναυλία γεμάτη αγαπημένα τραγούδια. Μαζί της έξι σημαντικοί δεξιοτέχνες μουσικοί και δημιουργοί μουσικής, γνώστες και ανανεωτές του είδους: Ο Μανώλης Πάππος στο μπουζούκι, ο Γιάννης Παπαγεωργίου στη λαϊκή κιθάρα και το τραγούδι, ο Γιάννης Πούλιος στο βιολί , ο Βαγγέλης Καρίπης στα κρουστά, ο Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου στην ηλεκτρική κιθάρα και ο Άγης Παπαπαναγιώτου στο κοντραμπάσο, ο καθένας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, την ποιότητα και το μεγάλο ταλέντο του.

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022

«Ας μάθουμε να δίνουμε αναπνοές»
10.00 – 12.00
Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας

Μαθήματα Βασικής Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (μαλάξεις, "φιλί της ζωής" για αντιμετώπιση καρδιακής ανακοπής ή πνιγμού στη θάλασσα ή από ξένο σώμα), στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας.
Τα μαθήματα θα παραδοθούν από το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας
________________________________________

1η Συνεδρία
10.00 – 12.00
Αίθουσα Φαρμάκη

Τις συνεδρίες συντονίζει η δημοσιογράφος Ελευθερία Τζανακούλη
Ενημερώσου, ανάπτυξε την επιχείρηση σου
Ο πρωτογενής τομέας είναι ο πυλώνας της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών – κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων θα ενισχυθεί με προγράμματα που είναι σε εξέλιξη δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους και υφιστάμενους αγρότες – κτηνοτρόφους να ενημερωθούν για αυτά και να τα χρησιμοποιήσουν , περνώντας από το επίπεδο της απλής διαχείρισης και παραγωγής, στο επίπεδο της επιχειρηματικότητας.

Χαιρετισμοί:
• Νικόλαος Γάτσας, Δήμαρχος Ελασσόνας
• Επίσημοι εκπρόσωποι Φορέων Συνδιοργάνωσης
Εισηγήσεις:
• Δημήτρης Παπαλέξης Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Λάρισας
«Η Επομένη Μέρα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με Όχημα το Νέο ΕΣΠΑ»
• Γεώργιος Ρουπακιάς Πρόεδρος ΣΘΕΒ
«Το Industry 4 – Πώς θα λειτουργήσει ως μοχλός ενίσχυσης της βιομηχανίας καλύπτοντας τις ανάγκες της κοινωνίας»
________________________________________
2η Συνεδρία

Νέα ΚΑΠ 2023-2027 – Τα σχέδια βελτίωσης ως αναπτυξιακό εργαλείο της ελληνικής κτηνοτροφίας
• Δημήτριος Σοφολόγης Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων
• Δημήτριος Ντογκούλης Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας
• Δημήτριος Πίχλιβας Προϊστάμενος Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας Φαρσάλων και
Αναπληρωτής Προϊστάμενος Τμήματος Φυτικής Παραγωγής ΠΕ Λάρισας
Ερωτήσεις 10' – Διάλειμμα 20'
________________________________________
3η Συνεδρία
12.30 – 14.00

Η διασφάλιση και ο έλεγχος των Π.Ο.Π και Π.Γ.Ε προϊόντων
Οι ονομασίες προϊόντων που έχουν καταχωριστεί ως Π.Ο.Π είναι εκείνες που έχουν τους ισχυρότερους δεσμούς με την περιοχή στην οποία παρασκευάζονται αυτά τα προϊόντα. Η Π.Γ.Ε δίνει έμφαση στη σχέση μεταξύ της συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής και της ονομασίας του προϊόντος, όπου μια συγκεκριμένη ιδιότητα, φήμη ή άλλο χαρακτηριστικό μπορεί να αποδοθεί κατά κύριο λόγο στη γεωγραφική του καταγωγή. Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα με τα ξεχωριστά ποιοτικά χαρακτηριστικά τους αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής κουζίνας και δημιουργούν ένα αρμονικό σύνολο γεύσεων και αρωμάτων που απαρτίζουν τον ελληνικό γαστρονομικό πολιτισμό. Η γαστρονομία ως στοιχείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς , με τη σωστή της επικοινωνία μπορεί να συμβάλει στην ανάδειξη μιας περιοχής ως γαστρονομικό προορισμό.

• Σπυρίδων Ντουντουνάκης Προϊστάμενος Δ/νσης Προστασίας Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών, ΥΠΑΑΤ
• Δημήτρης Σταυρίδης Αναπληρωτής Προϊσταμένου Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας
«Προώθηση ΠΟΠ-ΠΓΕ Περιφέρειας Θεσσαλίας»
• Δρ. Ά. Ψωμάς, Μαρία-Αναστασία Καρατζιά, Μαρία Κλεισιάρη – Μπουζούκη
Ομαδική εισήγηση ερευνητών Ινστιτούτων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
• Δρ. Θωμάς Παπανικολάου
Κτηνίατρος, Ελεγκτής
Προϊστάμενος Τμήματος Επιθεωρήσεων και Ελέγχων Θεσσαλίας – Φθιώτιδας – Ευρυτανίας
________________________________________
4η Συνεδρία
18.00 – 19.00
Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας

Β2Β ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
Η ανάπτυξη συνεργασιών στην παραγωγή και εξαγωγή της φέτας, η εμπειρία στις επιτυχημένες εξαγωγές από το εξωτερικό και οι καλές πρακτικές, οι εξαγωγικές διαδικασίες, οι διεθνείς διακανονισμοί, και τέλος τις προϋποθέσεις συμμετοχής για τις διεθνείς εκθέσεις είναι θέματα τα οποία θα διευκολυνθούν.
• Απόστολος Μιχαλόπουλος Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄, Δ/ντής Β1, Δ/νσης Β1 Διεύθυνση Σχεδιασμού Εξωστρέφειας και Συντονισμού Φορέων Εξωστρέφειας Υπουργείο Εξωτερικών
• Γεώργιος Παπαστεργιόπουλος Δ/ντης Πληροφόρησης και Υποστήριξης Επιχειρήσεων ENTERPRISE GREECΕ
• Μαρία Ζησούλη Tourism Strategist & Consultant
________________________________________

«Πειραγμένες» συνταγές; Απρόσμενοι συνδυασμοί; – ΠΟΠ Μαγειρική
18.00 – 20.00
Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας

Ο διάσημος ΣΕΦ κ. Νικόλας Σακελλαρίου και ο Σύλλογος Γυναικών Τσαριτσάνης υπόσχονται ένα ξεχωριστό ταξίδι σ' έναν από τους πλέον επιθυμητούς προορισμούς, την υψηλή ποιότητα γεύσης. Ο ΣΕΦ αφήνει για λίγο το λαμπερό πλατό του MEGA και έρχεται στην Ελασσόνα να ξεδιπλώσει στο γαστρονομικό του ταλέντο και να μας επανασυστήσει δυναμικά τη «Π.Ο.Π μαγειρική» με νόστιμα πιάτα από πιστοποιημένα ελληνικά προϊόντα. Με κύριο υλικό τη ΦΕΤΑ και μια επιλογή εκλεκτών τοπικών προϊόντων αλλά και τη γνώση, την εμπειρία, και τις εικόνες που φέρνουν από τις κουζίνες στις οποίες έχουν δώσει και δίνουν το παρών, ο σεφ και οι γυναίκες Τσαριτσάνης θα δημιουργήσουν ελληνικά και μεσογειακά μενού με παραδοσιακή αύρα.
Οι λιχουδιές θα είναι διαθέσιμες για δοκιμή από το κοινό.
________________________________________

Εκδηλώσεις χορού
20.15 – 21.00
Πλατεία Λαού

Ο Δημήτρης Γκιάτας και η ομάδα του έρχονται στην Πανελλήνια Γιορτή «ΦΕΤΑ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ, ΕΛΑΣΣΟΝΑ 2022»
Η σχολή χορού Real Dance στα 12 χρόνια λειτουργίας της έχει ανέβει στην κορυφή του Hip-Hop στην Ελλάδα, κατακτώντας κάθε χρόνο τις πρώτες θέσεις στους αντίστοιχους διαγωνισμούς! Κορυφαίο γεγονός ήταν η εκπροσώπηση της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Hip-Hop International στο Φοίνιξ της Αριζόνα τον Αύγουστο του 2017. Ενώ το 2022 με 3 αγωνιστικές ομάδες, κατάφερε και οι 3 να κερδίσουν το δικαίωμα εκπροσώπησης της χώρας μας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό.
Στη Real Dance μπορείτε να διδαχθείτε, Pole Dance, Σύγχρονο, Latin, Salsa, Bachata, Oriental, Commercial, Dancehall, Break Dance, Popping, Locking, Aerial Hoop κ.ά.

Η σχολή χορού διαθέτει συνολικά 3 μεγάλες αίθουσες χορού, εκ των οποίων η μία χρησιμοποιείται αποκλειστικά για το Ρole dance! Η ομάδα της αποτελείται από δασκάλους καταρτισμένους στο είδος τους, οι οποίοι με πολύ αγάπη για αυτό που κάνουν σας περιμένουν να σας ξεναγήσουν στον κόσμο του χορού και της ελευθερίας της έκφρασης.
REAL DANCE
23ης Οκτωβρίου 66-68 (Αγ. Κων/νος)
41223, Λάρισα
________________________________________

Συναυλία
21.00 – 23.00
Πλατεία Λαού

Η πιο δημοφιλής, εντυπωσιακή παρουσία της pop σκηνής θα μαγέψει το κοινό της Ελασσόνας. Η Κατερίνα Στικούδη θα τραγουδήσει και θα χορέψει με το μπαλέτο της, στην Πανελλήνια Γιορτή «ΦΕΤΑ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ, ΕΛΑΣΣΟΝΑ 2022».
Ένα εκρηκτικό show από pop, urban pop και dance hits υπόσχεται να μας αφήσει άφωνους.

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022

Σεμινάριο: Τα σωστά βήματα για μια επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα
10.00 – 12.00
Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας

Γιώργος Παπαστεργιόπουλος
Δ/ντης Πληροφόρησης και Υποστήριξης Επιχειρήσεων ENTERPRISE GREECE
• Δημιουργία – κατοχύρωση εμπορικών σημάτων.
• Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος (από πλευράς της marketing διάστασής του) δηλ. design, συσκευασία (περιέκτης, ετικέτα), πιστοποιήσεις.
• Σήμανση προϊόντων – barcode κ.λ.π.
• Δημιουργία επικοινωνιακών εργαλείων.
• Επιλογή ξένων αγορών και προσαρμογή των προϊόντων σε αυτές.
• Μεθοδολογία εξεύρεσης πελατών στις αγορές – στόχους.
• Δράσεις που απαιτούνται για την εξεύρεση πελατών.
• Αναφορά σε Διεθνείς Εκθέσεις (τρόπος επιλογής της κατάλληλης Έκθεσης και βήματα οργάνωσης).
• Αναφορά σε Β2Β συναντήσεις και τρόπος σωστής προετοιμασίας τους.
• Τρόπος συζήτησης με τους υποψήφιους πελάτες, θέματα κατάρτισης εμπορικών συμφωνιών.
• Τι περιλαμβάνει μια εμπορική συμφωνία.
• Τρόποι παράδοσης – χρήση Διεθνών εμπορικών όρων.
• Τρόποι πληρωμής – συνεργασία με τράπεζες.
• Ασφαλίσεις φορτίων – πελατών.
• Κοστολόγηση εξαγόμενου προϊόντος, θέματα Φ.Π.Α. εξαγωγών.
• Συνοδευτικά έγγραφα εξαγωγών κ.λ.π.
• Ιδιαιτερότητες – ειδικό καθεστώς εξαγωγών σε τρίτες χώρες σχετικά με έλεγχο και πιστοποίηση φορτίων (έκδοση ειδικών πιστοποιητικών κ.λ.π.)
• Χρήση κατάλληλων βάσεων δεδομένων για άντληση χρήσιμων στοιχείων. Αξιοποίηση των εμπορικών μας ακολούθων.
________________________________________

Η κουζίνα του Πόντου
11.00 – 14.00
Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας

Οι ΣΕΦ Βασίλης Παναγούλης, Χρήστος Τασιόπουλος και ο Σύλλογος Ποντίων Ελασσόνας μας ταξιδεύουν, και μας ενώνουν με πειραματισμούς, επιρροές, τεχνοτροπίες. Όλα είναι μέρος ενός γευστικού διαλόγου, σ' ένα περιβάλλον όπου τον πρώτο λόγο έχει η Ποντιακή κουζίνα. Έχοντας σε πολλές συνταγές ως βασικά συστατικά γαλακτοκομικά προϊόντα τα ποντιακά μενού είναι φημισμένα εκπροσωπώντας έναν ολόκληρο πολιτισμό. Παράλληλα η διατροφολόγος κα Γεωργία Κατσογριδάκη θα αναλύσει τη διατροφική αξία της φέτας
Οι ΣΕΦ και ο Σύλλογος Ποντίων Ελασσόνας θα δημιουργήσουν ποντιακές λιχουδιές και θα είναι διαθέσιμες για δοκιμή από το κοινό.
________________________________________

Η Τέχνη συναντά την Γαστρονομία – Εικαστικό Εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους ζωγράφους
17.00 – 19.00
Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας

Από τους ζωγράφους της λίθινης εποχής οι οποίοι εκτός από την απεικόνιση τροφής, χρησιμοποίησαν χυμούς λαχανικών και ζωικά λίπη και στα χρώματα και οι Αιγύπτιοι που σκάλιζαν εικόνες από τις γεωργικές καλλιέργειες και ψωμιά σε ιερογλυφικούς δίσκους και στήλες, την Αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη, ως την Αναγέννηση και τις μέρες μας η τροφή είναι ένα προσφιλές θέμα για την Τέχνη. Σαν η απεικόνιση της τροφής να αποτελεί ευχετική ή μεταφυσική πράξη.
Το Εργαστήριο ζωγραφικής της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας και της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας με την υπεύθυνη εικαστικό Εβίνα Βασδέκη, συμμετέχει στην Γιορτή "Φέτα και Γαστρονομία 2022", προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους ζωγράφους να ζωγραφίσουν ένα από τα πιο απαραίτητο συστατικό για τη ζωή του ανθρώπου, την τροφή.
________________________________________

Παράδοση και χορός
19.00 – 20.00
Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας

Η δημοτική κομπανία με τους Κώστα Δεδούση στο κλαρίνο, Αντώνη Βλαχογιώργο στο βιολί, Βασίλη Σαραντινό στα κρουστά και Κώστα Παπαδημητρίου στο λαούτο, προσφέρουν ένα χορταστικό δημοτικό γλέντι στην Κεντρική πλατεία της Ελασσόνας.

Χορευτές και χορεύτριες από συλλόγους του Δήμου Ελασσόνας θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς στο κέντρο της Ελασσόνας και στον εκθεσιακό χώρο, προσφέροντας στους επισκέπτες μια λαχταριστή γεύση από την ελληνική παράδοση
• Σύλλογος γυναικών Κοκκινοπηλού Επαρχία Ελασσόνας
• Κοπατσαραίοι Ελασσόνας
• Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού
________________________________________

Συναυλία
21:00 – 23.30
Πλατεία Αμπελοκήπων – Συνοικία Βαρόσι

Ο Τριαντάφυλλος, γνωστός και ως Ντάφυ του SURVIVOR, σπάει τα ρολόγια, στην τελετή λήξης της Πανελλήνιας Γιορτής «ΦΕΤΑ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ, ΕΛΑΣΣΟΝΑ 2022»

« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια