ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Γαμβρούλας απο το κυνοκομείο: "Απαιτούνται συνεχείς δράσεις για την μείωση των αδέσποτων ζώων της πόλης"


Στο δημοτικό κυνοκομείο Λάρισας βρέθηκε o επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Oρμή Ανανέωσης", Νίκος Γαμβρουλας, με σκοπό να ενημερωθεί για την διαδικασία των μαζικών στειρώσεων αδέσποτων ζώων που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εκεί συναντήθηκε και συνομίλησε με τους εργαζομένους του κυνοκομείου, αλλά και τους αλλοδαπούς κτηνιάτρους οι οποίοι πραγματοποιούν τις στειρώσεις αυτήν την εβδομάδα. 

Για την επίσκεψη του στο κυνοκομείο της Λάρισας, ο Νίκος Γαμβρούλας ανέφερε:

"Το θέμα των αδέσποτων ζώων είναι ένα κοινωνικό ζήτημα, το οποίο στην πόλη μας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις μιας και ο αριθμός των αδέσποτων ζώων είναι μερικές χιλιάδες.

Το κυνοκομείο της πόλης μας βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ και οι εργαζόμενοι του κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων της πόλης. Ο μικρός αριθμός εργαζομένων όμως έχει ως αποτέλεσμα το πρόβλημα να παραμένει συνεχώς μεγάλο, καθώς ο μέγιστος δυνατός αριθμός στειρώσεων που μπορούν να πραγματοποιηθούν, είναι ελάχιστος μπροστά στο πραγματικό πρόβλημα. Οι αδέσποτες γάτες για παράδειγμα είναι χιλιάδες, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αναφερθεί από τους αρμόδιους, στο κυνοκομειο γίνονται κάτω από 10 στειρώσεις εβδομαδιαίως, καθώς αυτές είναι οι δυνατότητες του. Η αύξηση των εργαζομένων στο κυνοκομείο της Λάρισας, είναι μια ανάγκη που το Υπουργείο θα πρέπει άμεσα να αντιληφθεί.

Δράσεις όπως αυτήν που βρίσκεται σε εξέλιξη τώρα, με την μαζική στείρωση αδέσποτων ζώων είναι δεδομένο πώς βοηθούν στη μείωση του προβλήματος. Για να μπορέσουμε όμως πραγματικά να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα χρειάζεται αυτές οι δράσεις να επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ ταυτόχρονα απαιτούνται και συνεχείς δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για θέματα αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων ζώων.

Η παράταξή μας με συνέπεια στηρίζει και θα στηρίζει τέτοιες δράσεις καθώς θεωρούμε το ζήτημα των αδέσποτων ζώων ένα από τα μεγάλα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η πόλη μας. Το είπαμε και θα το ξαναπούμε: Στόχος πρέπει να είναι ο μηδενισμός των αδέσποτων ζώων. Αυτό αξίζει σε μια πολιτισμένη κοινωνία όπως αυτήν που οραματιζόμαστε."

« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια