ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Λάρισα: Αθωώθηκαν τα 4 στελέχη του ΚΚΕ - Κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια



Αθωώθηκαν τα 4 στελέχη του ΚΚΕ στη Λάρισα, που κατηγορούνταν για «διακεκριμένη φθορά», επειδή τον Σεπτέμβρη του 2018 έγραφαν προπαγανδιστικά συνθήματα για το 44ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» που ήταν αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ.  

Από νωρίς το πρωί, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συμμετείχαν στη συγκέντρωση της ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ, έξω από τα δικαστήρια, καταγγέλλοντας τις απαράδεκτες αυτές διώξεις και απαιτώντας την απόσυρση των κατηγοριών και την αθώωση των στελεχών του Κόμματος.

Φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει», έστειλαν το μήνυμα πως «οι κομμουνιστές που παλεύουμε στην εμπροσθοφυλακή του εργατικού - λαϊκού κινήματος, δεν τρομοκρατούμαστε, δεν φοβόμαστε!». Ταυτόχρονα μοίραζαν την ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής, βρίσκοντας θετική ανταπόκριση από τον κόσμο.

Με την ολοκλήρωση της δίκης, τα στελέχη του ΚΚΕ χειροκροτήθηκαν από τους συγκεντρωμένους, ενώ η Κική Καρυώτη, μέλος του ΤΓ Λάρισας και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ, σημείωσε από την ντουντούκα ότι, «ματαιοπονούν όσοι νομίζουν ότι με τέτοιες πρακτικές θα ανακόψουν το ποτάμι της οργής του λαού και της νεολαίας. Η απάντηση που θα πάρουν θα είναι ακόμη πιο μαχητική. Ο λαός της πόλης μας έχει καταδικάζει στη συνείδησή του την προκλητική και ακραία αυτή πολιτική ενέργεια. Ο αγώνας απέναντι στην κρατική βία και καταστολή, μας αφορά όλους».



Πηγή: kosmoslarissa.gr

« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια