ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Δήμος Λαρισαίων: Ανακοίνωση για ζήτημα διοργάνωσης Παζαριού


Δήμος Λαρισαίων: Ανακοίνωση για ζήτημα διοργάνωσης Παζαριού


Στις αρχές Σεπτεμβρίου και λόγω των πλημμυρών αποφασίστηκε η ματαίωση του παζαριού της Λάρισας λόγω της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί στην πόλη και σ’ όλη τη Θεσσαλία. Η κατάσταση αυτή ωστόσο, με τις πλημμύρες που έπληξαν μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, οδήγησε στην ανάγκη να βρεθούν τρόποι για την στήριξη των πληγέντων.

Στην προσπάθεια μας  να διευρύνουμε τα μέτρα στήριξης, ύψους 6,1 εκατ. ευρώ που ανακοινώσαμε, προτείναμε να πραγματοποιηθεί το παζάρι, το οποίο δίνει ένα σεβαστό έσοδο στο Δήμο Λαρισαίων, με την προϋπόθεση τα χρήματα  αυτά να διατεθούν αποκλειστικά για τη στήριξη των πλημμυροπαθών. Στο θέμα αυτό είχαμε την κάθετη άρνηση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, παρά το γεγονός ότι συζητήθηκαν τρόποι ώστε να ωφεληθούν και οι ίδιοι οι έμποροι της πόλης. 

Ταυτόχρονα, από τον έλεγχο της υπόθεσης που έγινε από τη νομική υπηρεσία του Δήμου και τη σχετική γνωμοδότηση προκειμένου να υπάρξουν οι απαραίτητες αποφάσεις υλοποίησης του Παζαριού,  προκύπτει ότι πρέπει να συγκληθούν, εκ νέου και να αποφασίσουν όλα τα όργανα του Δήμου (Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Δημοτικό Συμβούλιο σε δυο συνεδριάσεις), να ακολουθήσει ο έλεγχος νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και νέος διαγωνισμός.  Ταυτόχρονα να τεκμηριωθεί επαρκώς το κατεπείγον της υπόθεσης, λόγω του νομικού πλαισίου της λειτουργίας των Δημοτικών Συμβουλίων, μετά τις εκλογές. 

Όλα αυτά δεν επιτρέπουν να συνεχιστεί η διαδικασία του Παζαριού από το σημείο στο οποίο είχε φτάσει και καθιστούν, εν τέλει, αδύνατη τη διοργάνωση του.
« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια