ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Βαριές οικονομικές κυρώσεις Τραμπ στην Τουρκία για την εισβολή στη Συρία

Βαριές οικονομικές κυρώσεις Τραμπ στην Τουρκία για την εισβολή στη Συρία

Κατά 50% θα αυξηθούν οι δασμοί στον χάλυβα, ενώ οι ΗΠΑ θα σταματήσουν άμεσα τις διαπραγματεύσεις, που διεξάγονται από το υπουργείο Εμπορίου, παγώνοντας την εμπορική συμφωνία ύψους 100 δισ. δολαρίων με την Τουρκία

Σε ένα έκρυθμο σκηνικό, με τη μάχη να λαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις, και λίγες ώρες αφότου το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ κατέληξε σε κοινό ανακοινωθέν με το οποίο καταδικάζει την τουρκική στρατιωτική επίχειρηση, ο Ντόναλτ Τραμπ αποφασίζει να αναλάβει πιο ενεργό δράση και να πατήσει το «κουμπί» των κυρώσεων ώστε να τιμωρήσει την Αγκυρα για την «Πηγή Ειρήνης».

Μανιφέστο έβγαλε ο Αμερικανός πρόεδρος, το οποίο ανάρτησε στο Twitter, και όπου εξηγεί τις κυρώσεις που ετοιμάζεται να επιβάλλει στην Τουρκία για την επιχείρηση αποσταθεροποίησης, όπως σημειώνει, στη βόρεια Συρία.

Κατά 50% θα αυξηθούν οι δασμοί στον χάλυβα, ενώ οι ΗΠΑ θα σταματήσουν άμεσα τις διαπραγματεύσεις, που διεξάγονται από το υπουργείο Εμπορίου, παγώνοντας την εμπορική συμφωνία ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Τουρκία.




Μαίνεται το πολεμικό μέτωπο στη βόρεια Συρία, με τα τουρκικά πυρά να προκαλούν ένα εφιαλτικό σκηνικό, διαταρράσοντας τις ισορροπίες και πυροδοτώντας ζωηρές ανησυχίες περί αναζοπύρωσης του Ισλαμικού Κράτους. Την ίδια στιγμή, η Τουρκία επεκτείνει την επιχείρηση εισβολής ξεκινώντας τις στρατιωτικές ενέργειες στο κουρδικό προπύργιο της Μανμπίτζ, όπου βρίσκονται και οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ.

Eίναι η πρώτη φορά από το 2012 που στρατεύματα του Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος υποστηρίζεται από τη Ρωσία, εισχωρούν σε αυτά τα εδάφη της βορειας Συρίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά τη διεθνή καταδίκη για τις κινήσεις του και τις κυρώσεις που έχουν προαναγγείλλει οι ΗΠΑ, συνεχίζει ακάθεκτος και αποφασιμένος να προχωρήσει σε βάθος την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης».

«Θα φτάσουμε μέχρι τέλους», το μήνυμα του Τούρκου προέδρου όπου συμπυκνώνονται οι προθέσεις ενός σουλτάνου ο οποίος επενδύει απόλυτα στην επεκτατική πολιτική.

Στην καταδίκη της Τουρκίας για της ενέργειές της στη βόρεια Συρία προχώρησε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που συνεδρίασε στο Λουξεμβούργο.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ κατέληξαν σε κοινό ανακοινωθέν εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες το διήμερο 17 - 18 Οκτωβρίου.

[ads-post]

Αψυχολόγητος Τραμπ: Ας προστατεύσει τους Κούρδους κι ο Ναπολέων - Εμείς είμαστε 7.000 μίλια μακριά

Ο Τραμπ επιστράτευσε μέχρι και τον… Ναπολέοντα για να δικαιολογήσει το πράσινο φως που έδωσε στον Ερντογάν για επέμβαση στη Συρία.

«Είπα στους στρατηγούς μου, γιατί πρέπει εμείς να πολεμάμε για τη Συρία και τον Άσαντ για να προστατεύουμε τα εδάφη του εχθρού μας; Όποιος θέλει να βοηθήσει τη Συρία να προστατεύσει τους Κούρδους, κανένα πρόβλημα, είτε είναι η Ρωσία, είτε η Κίνα είτε ο Ναπολέων Βοναπάρτης. Ελπίζω να τα πάνε καλά, εμείς είμαστε 7.000 μίλια μακριά», έγραψε νωρίτερα στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.




Πηγή: www.protothema.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια