ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

«Παραμυφικό» στο Θέατρο «Κώστας Τσιάνος»

«Παραμυφικό» στο Θέατρο «Κώστας Τσιάνος»


Η πιο εμβληματική δημιουργία του ΣμουΘ το «Παραμυφικό», που εντυπωσίασε, συγκίνησε και αγαπήθηκε από το κοινό της Λάρισας στην πρώτη παρουσίαση το 2013, αφού αναβίωσε το 2018 σε συμπαραγωγή με την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, και παρουσιάστηκε σε Αθήνα και Βόλο, επιστρέφει στη Λάρισα για τρεις τελευταίες παραστάσεις στο πλαίσιο των Φθινοπωρινών Συναντήσεων που διοργανώνει το Θεσσαλικό Θέατρο, στις 18, 19, 20 Νοεμβρίου, ώρα 9 μ.μ. στο Θέατρο «Κώστας Τσιάνος».

Ένα τεράστιο νυφικό και µια άφαντη, µυθική νύφη. Μια γαµήλια γιορτή που µετατρέπεται σε σαρκοφάγο καρναβάλι. Μια ονειρική τελετή που εξελίσσεται σε εφιάλτη. Αυτά είναι τα δοµικά στοιχεία του Παραµυφικού, μιας σκηνικής σύνθεσης που αξιοποιεί όλα τα εκφραστικά µέσα του µουσικού θεάτρου, δίνει ιδιαίτερη έµφαση στο εικαστικό αποτέλεσµα, διαµορφώνοντας ένα θέατρο που προκαλεί το ελεύθερο παιχνίδι των συνειρµών.

Πίσω από τις φόρµες του παραµυθιού, του λυρισµού και της αλληγορίας, το Παραµυφικό ξεδιπλώνει µια σύγχρονη και ανελέητη κοινωνική κριτική: η πάντοτε παρούσα –αλλά ποτέ φανερή– νύφη του Παραµυφικού µπορεί να είναι άνθρωπος, µπορεί όµως να είναι και ιδέα, πίστη ή κατάσταση. Μπορεί να είναι για τον θεατή, καθετί που επιπόλαια υµνείται και µετά πετιέται, µια ένοχη αλήθεια ή ένας βολικός μύθος.

[ads-post]

Συντελεστές
Σύλληψη - Σκηνοθεσία - Κείµενα: Κώστας Λαµπρούλης
Μουσική: Φίλιππος Ζούκας, Λευτέρης Γάλλος, Μαρία Δεληγιάννη, Ελένη Κυπριώτη
Ερµηνευτές-συνδηµιουργοί: Λευτέρης Γάλλος, Μαρία Δεληγιάννη, Φίλιππος Ζούκας, Ελένη Κυπριώτη, Αποστόλης Λύγδας, Κατερίνα Μπέκου, Δέσποινα Μπουνίτση, Θανάσης Σαλιαµπούχος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδροµάχη Μακρίδου
Ενδυµατολογική επιµέλεια: Ελένη Ψύρρα
Χορογραφία-Κινησιολογία: Δέσποινα Μπουνίτση
Εικαστική επιµέλεια: Δήµητρα Εξάρχου
Σχεδιασµός φωτισµού: Γιάννης Χατζηαντωνίου
Οργάνωση παραγωγής: Ανδρέας Αλµπάνης, Δήµητρα Ζαχαρούλη

Κρατήσεις θέσεων: 2410 533417
















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια