ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Αιματηρά επεισόδια στις φυλακές Βόλου και Τρικάλων

Αιματηρά επεισόδια στις φυλακές Βόλου και Τρικάλων

16 κρατούμενοι παρέμεναν στο προαύλιο αρνούμενοι να μπουν στα κελιά τους στον Βόλο - Τέσσερις κρατούμενοι στο νοσοκομείο από τη συμπλοκή στις φυλακές Τρικάλων 

Συναγερμό σήμαναν στην ΕΛ.ΑΣ. τα απανωτά βίαια περιστατικά μεταξύ κρατουμένων των φυλακών Βόλου και Τρικάλων, με πιο σοβαρό το πρώτο που έγινε κατά τη διάρκεια προαυλισμού όταν ξέσπασε συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών το απόγευμα της Κυριακής και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δυο εξ αυτών.

Αρχικά, οι αλλοδαποί προκάλεσαν φθορές σε καρτοτηλέφωνα στο Κατάστημα Κράτησης Βόλου, ενώ στη συνέχεια 16 κρατούμενοι παρέμεναν στο προαύλιο αρνούμενοι να μπουν στα κελιά. Όμως, ακολούθησε συμπλοκή κατά την διάρκεια της οποίας τραυματίστηκαν ελαφρά δύο κρατούμενοι, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για τις πρώτες βοήθειες.

Άνδρες της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών και της Ο.Π.Κ.Ε. έκαναν σωματική έρευνα στους κρατούμενους και στους χώρους κράτησης, όπου κατέσχεσαν 29 μεταλλικά ρόπαλα, ξύλινα κλομπ, μια μεταλλική πόρπη ζώνης και ένα κομμάτι γυαλιού τυλιγμένο σε πανί. Η Ασφάλεια Βόλου διενεργεί προανάκριση και σχημάτισε δικογραφία που δεν έχει προσωποποιηθεί ακόμη.

[ads-post]

Τέσσερις κρατούμενοι στο νοσοκομείο από τη συμπλοκή στις φυλακές Τρικάλων 

Άλλο ένα αιματηρό περιστατικό αναστάτωσε τις φυλακές Τρικάλων και τέσσερις κρατούμενοι διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης. Αρχικά, κατά τη διάρκεια φραστικού καυγά, αυτοτραυματίστηκε ένας αλλοδαπός κρατούμενος ο οποίος επέστρεψε στο κελί του μετά την παροχή πρώτων βοηθειών. Όμως, στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκαν με ξυραφάκια άλλοι τρεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους να αλλάξουν πτέρυγα!

Οι δύο φέρουν ελαφρά τραύματα και δεν χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, όμως ο τρίτος χρειάστηκε να διακομιστεί για να γίνει συρραφή στα τραύματα που είχε προκαλέσει στο κεφάλι του και παρέμεινε για νοσηλεία! Και οι τρεις κρατούμενοι είχαν μεταχθεί πρόσφατα στις φυλακές Τρικάλων από το Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, για πειθαρχικούς λόγους.





Πηγή: www.protothema.gr









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια