ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Τσίπρας – Παπαστεργίου στα Τρίκαλα για την Αυτοδιοίκηση (ΦΩΤΟ)

Τσίπρας – Παπαστεργίου στα Τρίκαλα για την Αυτοδιοίκηση (ΦΩΤΟ)


Η Αυτοδιοίκηση και ο ρόλος της στην ελληνική κοινωνία, οι δράσεις του Δήμου Τρικκαίων και ο Μύλος των Ξωτικών, κυριάρχησαν στη συνάντηση Αλέξη Τσίπρα – Δημήτρη Παπαστεργίου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΛΕΔΕ στο Δημαρχείο Τρικκαίων, το μεσημέρι της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου 2019, μετά από σύντομη επίσκεψη στο Μουσείο Τσιτσάνη. 



Smart Trikala 

Αρχικώς ο κ. Παπαστεργίου παρουσίασε στον κ. Τσίπρα το control room του Smart Trikala. Τις δράσεις, δηλαδή, του Δήμου Τρικκαίων σε πιλοτικά ή ολοκληρωμένα προγράμματα, δίνοντας έμφαση στον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία συμβάλλει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους τρικαλινούς (διαχείριση αιτημάτων, φωτισμός, στάθμευση, περιβαλλοντικές μετρήσεις, γεωργία ακριβείας κ.α.). 

Μηχανικοί και οι δύο, μίλησαν και με ειδικότερους τεχνικούς όρους για τα προγράμματα του Δήμου Τρικκαίων, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρεται στη θετική εντύπωση που αποκόμισε. 



Συναινέσεις 

Η συζήτηση που ακολούθησε, περιστράφηκε σε ζητήματα Αυτοδιοίκησης. Αφού ο κ. Τσίπρας συγχάρηκε τον κ. Παπαστεργίου για την ανάδειξή του στο αξίωμα του προέδρου της ΚΕΔΕ, σημείωσε τη σημασία των συναινέσεων, προκειμένου να δίνονται λύσεις. Ευχαρίστησε, δε, τον Δήμαρχο Τρικκαίων για την ευκαιρία ανταλλαγής σκέψεων, με βάση και την εμπειρία του. 

Με την ιδιότητα του προέδρου της ΚΕΔΕ, ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε στην ανάγκη «να βρίσκουμε κοινούς τόπους για να πάμε μπροστά». Και τόνισε ότι η Αυτοδιοίκηση οφείλει να στηριχθεί, να αποκτήσει τον ζωτικό της χώρο και η αποκέντρωση να γίνει πράξη.

[ads-post]

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», βάσει των ανακοινώσεων του Υπουργού Εσωτερικών, αναφέροντας ότι είναι πρόγραμμα που έδωσε πόρους στην Αυτοδιοίκηση, με σημαντικά έργα να έχουν εγγραφεί. Ο κ. Παπαστεργίου από την πλευρά του ανέφερε ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού δεν υπήρχε συνέχεια της σύμβασης χρηματοδότησης, ελπίζοντας πως, με το νέο πρόγραμμα, θα τακτοποιηθούν έργα που σχεδίασαν οι Δήμοι, χωρίς να χαθεί χρόνος.

Για την απλή αναλογική, ο κ. Παπαστεργίου υπενθύμισε τη διαφωνία του, επισημαίνοντας ότι ο υπάρχων νόμος δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από όσα θέλησε να λύσει, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει ότι τίποτε δεν κρίνεται πριν εφαρμοστεί. 



Ο Δήμος Τρικκαίων 

Ακολούθησε συζήτηση για τις καλές πρακτικές του Δήμου Τρικκαίων και της κοινωνίας, με αναφορές στη διαχείριση του προσφυγικού, τον Μύλο των Ξωτικών και την πορεία του μεγαλύτερου χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου της χώρας. Συζητήθηκαν, επίσης, τα μεγάλα έργα για τα Τρίκαλα (Ε65, βιομηχανική περιοχή, επέκταση σιδηροδρομικής σύνδεσης κ.α.) και έγιναν αναφορές στο φράγμα Μεσοχώρας.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ (ο κ. Τσίπρας είχε προγραμματίσει ομιλία το απόγευμα σα Τρίκαλα) παρέστησαν, ο βουλευτής κ. Σάκης Παπαδόπουλος, οι τ. βουλευτές κ.κ. Δριτσέλη και Σιμορέλης, ο γραμματέας της Νομαρχιακής κ. Στ. Νταούλας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Λουλές και στελέχη του κόμματος. 

Από τον Δήμο Τρικκαίων, παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γ. Κοτρώνη - Μπαλοδήμου, Β. Μητσιάδη και Κ. Ψύχος, ο πρόεδρος της e-trikala κ. Γ. Κωτούλας και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος δημοσίων σχέσεων κ. Σ. Αλεστά.








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια